Jak připravit rybí filé? Pochutnejte si na smažené nebo pečené rybě
Rybí filé je oblíbený pokrm pro všechny milovníky ryb. Maso je velmi jemné a na přípravu jednoduché. Plátky ryb jsou zbavené kostí a mohou si na nich bez obav pochutnat i děti. Nejoblíbenější úpravou je smažení nebo zapékání se sýrem.
Rybí filé nejčastěji seženeme mražené, ideálně zamražené přímo na moři ihned po vylovení. Zachová si tak svou kvalitu, šťavnatost i výživové hodnoty. Doma filé den před tepelnou úpravou pozvolna rozmrazíme na talíři v lednici. Filé je na přípravu i kořenění velmi jednoduché a rychlé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit rybí filé
Rozmražené rybí filé stačí ochutit pouze lehce solí, pepřem a podle chuti kmínem a bylinkami.
- Můžeme jej smažit na přepuštěném másle, které mu dodá lahodnou máslovou vůni.
- Filé smažíme přibližně 4 minuty z každé strany.
- Chutnou a oblíbenou variací je smažené rybí filé obalené v tradičním trojobalu nebo pivním těstíčku.
- Obalené filé vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
Jak péct rybí filé
Rybí filé můžeme snadno péct i v troubě.
- Plátky masa okořeníme podle vlastní chuti a dáme do máslem vymazaného pekáčku zapéct asi na 20–30 minut.
- Není třeba podlévat vodou, protože filé pustí šťávu.
- Do pekáčku k rybě se skvěle hodí plátky slaniny, cibule, nakrájená zelenina i nastrouhaný sýr.
- Jako přílohu zvolte třeba vařené brambory s nasekanou pažitkou.
Rybí filé zapečené s nivou
Vyzkoušejte si podle našeho podrobného video-návodu připravit rybí filé zapečené s citronovou šťávou a aromatickou nivou, která dodá celému pokrmu výtečnou chuť. Vše jen naskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s nivou a 10 minut zapečeme. Dobrou chuť.
A jak připravujete rybí filé vy? Budeme rádi, když se o vaše zkušenosti podělíte s námi do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 19 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Treska podle středověkého receptu: V pivní omáčce je neuvěřitelně jemná, voní cibulí a kořením a chutná fantasticky
Jak na dokonalý trojobal? Máme pro vás 5 tipů, díky kterým bude křupavá kůrka neodolatelná
Přepuštěné máslo je v domácnosti užitečné a jeho příprava není složitá. Jeho domácí výrobou ušetříte
Komentáře