Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Smažený květák je oblíbeným zeleninovým jídlem. Výborně chutná s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny. Jenže balení květáku, zvlášť pokud máme početnou rodinu, je docela zdlouhavé. Poradíme, jak ho urychlit.
Květák před smažením v trojobalu rozdělujeme na menší nebo větší růžičky. Ty menší jsou často lákavější a chutnější, jenže jejich obalování je pracnější a jde pomalu.
Jak obalování zrychlit
Připravíme si dva pevné sáčky - do jednoho dáme strouhanku, do druhého hladkou mouku. Každý květák (nebo to, co zrovna připravujeme na smažení, třeba žampiony) do sáčku vhodíme, protřepeme a přendáme. Můžeme pracovat po několika kusech. Jde to velmi rychle. Řízky jsou dobře obalené a my nejsme umatlaní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 3 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře
10. 8. 2023 00:18
11. 5. 2023 20:51