Jak správně upéct sekanou a zajistit, aby během pečení nepraskla
Sekaná je dobrým způsobem, jak zpracovat mleté maso. To může být prakticky jakékoli, jednodruhové nebo směs různých druhů mas. Během pečení sekané se může stát, že nám šiška praskne. My ale víme, jak tomu zabránit.
Aby šiška sekané nepraskla a zůstala krásně kompaktní, je třeba míchat masovou směs alespoň 2 minuty. Během míchání získává maso na vazkosti. Pozor ale, aby se hmota příliš neohřála, to by mělo opačný efekt. Použijte tedy maso rovnou z lednice.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně upéct sekanou
Do sekané patří mleté maso, podušená cibule a česnek, vajíčko, sůl, koření, a na zahuštění namočené pečivo, strouhanka nebo vločky.
- Smícháme dané suroviny dohromady a pořádně prohněteme, aby se vše spojilo.
- Ze směsi utvoříme šišky, které dáme do pekáčku vymazaného olejem.
- Povrch sekané potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem.
- Pečeme prvních 10 minut na 200 °C , následně teplotu snížíme a pečeme na 150 °C dalších 45 minut dokřupava.
Abyste si během přípravy sekané byli jistí, pro úplnost přikládáme ještě videorecept, kde si můžete celý postup znovu prohlédnout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Nejlepší sekaná: Jak to udělat, aby byla šťavnatá a nepopraskala?
Komentáře