Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby, naše příští vaření pak bude rychlé a snadné. Poradíme, jak jíšku nejlépe uchovat
Domácí jíšku se vyplatí připravit do zásoby. Když jí uděláme větší množství než hned spotřebujeme, snadno ji uchováme na příště, tím si urychlíme a usnadníme další vaření. Poradíme, jak na to.
Jíšku připravíme podle osvědčeného receptu - tuk a hladká mouka se dává v poměru 1:1. Jíšku mícháme při střední teplotě do žluté až červené barvy, podle toho, jak nám vyhovuje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat jíšku
Hotovou jíšku necháme zchladnout. Pak ji lze přibližně na týden uschovat v chladničce bez ztráty kvality - uložíme ji ve sklenici nebo kelímku s víčkem. Z chladničky ji můžeme postupně odebírat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 5 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Komentáře