Jak uchovat ořechová jádra? Naučte se 3 jednoduché postupy skladování ořechů
Správné skladování ořechů je důležité pro co nejdelší uchování jejich čerstvosti a chutnosti. Při dodržení několika pravidel si zajistíme kvalitní surovinu na dlouhou dobu a vyhneme se jejich brzkému žluknutí a znehodnocení.
Ořechy mají pozitivní vliv na naše zdraví. Jsou tedy nejen chutné, ale i zdraví prospěšné. Potíž ale je, že pozvolna mohou začít žluknout nebo je napadnou hmyzí škůdci a ti snadno znehodnotí všechny vyloupané plody. Máme pro vás 3 tipy, jak si tuto zdraví prospěšnou potravinu uchovat co nejdéle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uskladnit vyloupané ořechy
Pokud víte, že ořechy brzy spotřebujete, nechte je uložené v uzavřené sklenici. V opačném případě si musíte poradit jinak.
- Suché zavařování ořechů je jednoduchým způsobem jejich uskladnění. Jádra nejprve nechte vyschnout. Potom je nasypte do zavařovacích sklenic (sterilovaných a vysušených). Uzavřené sklenice vložte do zavařovacího hrnce a hrnec dolijte do poloviny výšky sklenic vodou. Přiveďte vodu k varu a vařte 10 minut. Po uplynutí dané doby sklenice vyjměte, položte dnem vzhůru a až zcela vychladnou, přemístěte je na chladné a temné místo. Vydrží i několik let.
- Zavařovat ořechy můžete i v mikrovlnné troubě. Při tomto druhu zavařování je žádoucí, aby se uvnitř utvořila vlhkost. Naplněné sklenice dejte do mikrovlnky bez víček. Nastavte 2 minuty na výkon 700 Wattů. Když mikrovlnka zacinká, sklenice zavíčkujte, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- A nejjednodušší způsob? Ořechy můžete také zmrazit. Jen je třeba použít mrazící sáčky, protože ty obyčejné se snadno protrhnou. Ze sáčků vytlačte nebo odsajte přebytečný vzduch a pevně je uzavřete. Zmražené ořechy vydrží celý rok.
A něco dobrého na závěr? Inspirujte se našimi recepty a vykouzlete něco dobrého pro své blízké. Co třeba vyzkoušet výborné ořechové řezy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 23 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Kdo nemá zavařovací hrnec s teploměrem, může zavařovat menší množství sklenic v mikrovlnné troubě
Jak uskladnit jádra vlašských ořechů metodou "nasucho"? Šup s nimi do sklenic nebo je naložte do medu
Jak poznat kvalitní vlašské ořechy? Jen takové se hodí ke konzumaci, při špatném prosušení nebo skladování snadno chytnou plíseň
Komentáře