Jak ukládat aromatické potraviny do lednice? Především musíme zamezit šíření jejich vůně. Poradíme, jak na to
Občas potřebujeme do ledničky uložit výrazně aromatické potraviny a v tom případě je potřebujeme vhodným způsobem izolovat od jejich okolí. Je to velmi jednoduché, ani nemusíme kupovat žádné drahé nádobky.
Mezi nejvíce aromatické potraviny, které mají někteří z nás v oblibě, patří olomoucké syrečky a různé zrající sýry. Také česnekové nebo rybičkové pomazánky mají výrazné aroma. Abychom chránili ostatní potraviny v ledničce a zamezili šíření silné "vůně", musíme vše dobře zabalit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak izolovat aromatické potraviny
Aromatickou potravinu (např. oblíbenou česnekovou pomazánku) musíme dobře uzavřít, aby se aroma po lednici nešířilo. Na tom není nic složitého:
- Můžeme použít různé uzavíratelné nádobky, dózy a sáčky. Sáčky stačí uzavřít obyčejnou gumičkou.
- Dobrým a osvědčeným pomocníkem je alobal. Vyplatí se ho mít stále po ruce. Aromatické potraviny do něj jednoduše zabalíme, tím je dobře "izolujeme" od okolí. Pomazánku v misce můžeme alobalem překrýt, nebo do něj rovnou zabalit celou misku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Olomoucké tvarůžky ve studené kuchyni skvěle využijeme do pomazánek a salátů, dokonce je můžeme naložit
Komentáře