Jak upéct nejoblíbenější hraběnčiny řezy - moučník s jablky, ořechy a vrstvou sněhu
Hraběnčiny řezy právem patří mezi nejoblíbenější dobroty s jablky a ořechy, které můžeme připravit. Skládají se z několika lahodných vrstev, přičemž vrchní vrstva sněhu dává řezům sváteční vzhled. Můžeme je upéct pro návštěvu nebo připravit na sváteční rodinnou příležitost. Dlouho nám doma určitě nevydrží, každý si bude chodit přidávat.
Hraběnčiny řezy
Příprava těsta
Jablka a ořechy
Jak vrstvit hraběnčiny řezy
Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj rozložíme dvě třetiny těsta. Těsto poklademe jablky a posypeme skořicovým i vanilkovým cukrem. Pak přijde na řadu vrstva sněhu. Připravíme si ho z odložených bílků a pokud si přejeme vyšší vrstvu, ještě dva bílky přidáme. Příprava sněhu je nejpracnější z celého moučníku, ale pokud máme elektrický šlehač, i to je pro nás hračkou. Nakonec přijde na řadu poslední vrstva. Z mrazničky vyjmeme třetinu ztuhlého těsta, které nastrouháme na připravené vrstvy.
Dokončení moučníku
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 22 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře