Jak úsporně připravit karbanátky. Vyzkoušejte jednoduchou techniku, při které ušetříte olej a na výsledku si pochutnáte
Karbanátky jsou velmi oblíbené, připravujeme je z různých surovin - z luštěnin, obilovin, zeleniny i masa. Pokud máme více strávníků, smažení je zdlouhavé, navíc spotřebujeme mnoho oleje. Poradíme jednoduchou techniku, při které ušetříme.
Vytvarované karbanátky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem nebo lehce vymaštěný. Pečeme je v předehřáté troubě. Teprve ke konci pečení plech vytáhneme z trouby a karbanátky potřeme olejem. Můžeme ho dokonce mírně naředit vodou. Vložíme plech znovu do trouby. Po několika minutách ho ještě jednou vyjmeme, karbanátky otočíme a potřeme z druhé strany.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak podávat karbanátky
Poté karbanátky již jen malou chvíli dopečeme dozlatova a podáváme. Pokud bychom je vůbec nepotřeli olejem, byly by ve výsledku vysušené. Hotové karbanátky podáváme s bramborovou přílohou - ať už s vařenými bramborami, s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 31 minutami
Mňamka
Přidáno před 51 minutami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 1 hodinou
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hermelínové karbanátky s mletým masem jsou úžasně šťavnaté, lehce pikantní a sýr je třeba předem krátce zmrazit
8 tipů pro úsporné zalévání: Jak šetřit nejen vodu, ale i svůj čas a síly
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Komentáře