Šetřit, nebo nešetřit na jídle a surovinách? To je, oč tu běží
V kdekterém receptu se dočteme, že půlkou úspěchu jsou kvalitní suroviny nejlépe v biokvalitě. Ty však bývají drahé, a když v prodejně vidíme i levnější variantu, mnohdy zaváháme. Vyplatí se kupovat dražší věci? A na čem bychom šetřit určitě neměli?
Tipy, jak ušetřit při vaření
Zásada číslo jedna zní Kupujte jen to, co zvládnete spotřebovat. Pokud je kuřecí maso v akci, je to skvělé, ale bude ho chtít naše rodina konzumovat několik dní za sebou? Průzkumy ukazují, že jídlem plýtváme a zbytečně se u nás vyhazuje mnoho prošlého jídla. Přitom jen stačí změnit naše nakupovací návyky.
Velmi také ušetříte, když odbouráte polotovary. Domácí nudle do polévky místo kupovaných, vypěstované bylinky místo těch v sáčku z hypermarketu, bujón ze zbytků místo z kostky... To vše je sice pracnější, ale ve výsledku levnější (a zdravější!).
Světový den povědomí o plýtvání jídlem
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 15 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 19 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přečtěte si Zobrazit více
Kulajda z cukety trumfne i originál. Jemná houbová polévka s brambory a koprem už nepotřebuje zahustit moukou
Nový americký fastfood v Česku: Smažené kuře z Popeyes má být konkurencí KFC, prozkoumali jsme, co asi bude v nabídce
Holka u plotny radí: Jak na výbornou velikonoční nádivku s medvědím česnekem a klobásou? Šťavnatost zajistí uzený bůček