Jak uvařit uzený vepřový ocásek v tlakovém hrnci. Jednoduchý postup krok za krokem
Z vepřového ocásku lze uvařit výbornou polévku, která zahřeje nejen v tomto chladném a sychravém období. Jinou chuť polévky získáme, když použijeme zauzené ocásky a když na to vezmeme tlakový hrnec, vaření půjde rychle.
Uzené maso obsahuje větší množství soli, ale pokud ho nekonzumujeme příliš často, není to velký problém. Vývar z uzeného masa má nezaměnitelnou chuť a mnozí na něj nedají dopustit. Časovou úsporu nám zajistí papiňák, díky kterému bude hotovo o desítky minut dřív.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit uzené vepřové ocásky v papiňáku
V papiňáku, nebo chcete-li v tlakovém hrnci, se díky vyššímu tlaku vaří potraviny daleko rychleji.
- Omyté ocásky dáme společně s polévkovým kořením do hrnce.
- Zalijeme vodou, lehce osolíme a uzavřeme tlakový hrnec.
- Přivedeme k varu a jakmile začne z ventilu unikat pára, snížíme teplotu plotny na nejnižší možnou tak, aby stále unikala pára.
- Vaříme 20 minut do změknutí masa.
- Uvařené ocásky obereme, vývar přecedíme a přidáme nakrájenou zeleninu, případně brambory a kroupy.
- Znovu vaříme, dokud nebude zelenina měkká.
- Do hotové polévky vrátíme maso, dochutíme solí a hotovou polévku můžeme zasypat promnutou majoránkou. Kdo má rád, přidá si prolisovaný česnek.
Papiňák umí kromě masa uvařit třeba i brambory. A právě takový recept jsme si pro vás připravili na závěr tohoto článku. Budeme rádi, když se od nás necháte inspirovat a do komentářů nám napíšete, co nejčastěji v tlakovém hrnci vaříte vy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 3 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Kníže Oldřich měl mlsný jazýček. Na stole muselo být hodně masa, delikatesou byl pečený kančí ocásek
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Komentáře