Jak vyrobit gumové medvídky pro děti z ovoce a agaru? Skvělé želé bonbónky potěší
Které děťátko by nemělo rádo bonbóny, tak proč je nevyrobit z ovocných šťáv bez přidaných látek. Příprava je snadná a rychlá. Stačí nám ovoce či ovocná šťáva a zahušťovací látka agar. Hodit se budou silikonové formičky.
Těchto oblíbených sladkostí si mohou děti dopřát po libosti, jsou totiž vyrobeny z ovocné šťávy a agaru. Na bonbonky je třeba mít silikonovou formu na medvídky či jiná zvířátka. Pokud formu nemáme, tekutinu vylijeme na plech a poslouží nám klasická vykrajovátka.
Mohlo by vás zajímat
Pomerančoví gumoví medvídci
Na medvídky potřebujeme 2 dcl pomerančové šťávy, dvě lžičky agaru, med či jiné sladidlo a citrónovou šťávu podle chuti:
- Vymačkáme si šťávu z pomerančů, nalijeme do malého kastrůlku a pomalu zahříváme. Nyní přidáme sladidlo a citrónovou šťávu. Medvídci po ztuhnutí chutnají trochu jinak, než jak chutná šťáva za tepla, sladidla přidáme proto o něco více. K dochucení se skvěle hodí mátový sirup.
- Jakmile se šťáva zahřeje, přidáme dvě lžičky agaru a pořádně rozmícháme metličkou. Agar houstne již při 35 °C, není proto třeba vařit varem. Pár minut mícháme a poté odstavíme.
- Připravíme si formičky a naplníme je. Tekutina bude vypadat řidší, ale formy nemusíme dávat do lednice, medvídci tuhnou i při pokojové teplotě a do půl hodinky je hotovo. Medvídky si poté vyloupneme z formy do krabičky a skladujeme v lednici.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 4 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 17 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Komentáře