Jak vytvarovat knedlík. Stačí správně použít fresh fólii
Vídeňský nebo karlovarský knedlík vyžadují nějakou formu, která mu dá tvar a podrží hmotu, aby byla kompaktní. Známe jednoduchou vychytávku, jak toho dosáhnout. Připravíme si směs na knedlík a prkénko s potravinářskou fresh fólií. Hmotu vyrovnáme v řádku na fólii, rukama upravíme do válečku.
Výsledkem je pěkný tvar knedlíku
Pak fólií opatrně několikrát obalíme budoucí knedlík, abychom získali více vrstev fólie a pěkný tvar knedlíku. Odřízneme fólii od zásobníku a postupně utáhneme jako bonbon. Založíme konce fólie dospod. Knedlík vaříme ve fólii podle zvyklostí nebo pokynů v receptu. Po uvaření fólii rozřízneme nebo rozstřihneme, knedlík vybalíme a nakrájíme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře