Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Pudinkový krém na plnění košíčků, řezů a dortů je příjemně odlehčený proti tradičnímu máslovému. Základem je uvařený pudink (škrob), který necháme vychladnout. Poradíme, jak na to, aby se na něm nevytvořil škraloup.
Pudink nejprve uvaříme klasickým způsobem. Do vařícího mléka přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství chladného mléka. Za stálého míchání krátce povaříme a houstnoucí pudink hned odstavíme ze sporáku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit tvorbě škraloupu na pudinku
Uvařený pudink odstavíme ze sporáku a necháme nejprve zchladnout na pokojovou teplotu. Je to nutnost, protože do něho budeme přidávat máslo, které by se v teplém pudinku hned rozpustilo. Někdo má sice škraloup na pudinkovém poháru rád, ale na krém si ho nepřejeme. Máme tři jednoduché možnosti, jak škraloupu zabránit:
- Povrch čerstvě uvařeného pudinku lehounce pocukrujeme práškovým cukrem.
- Povrch potřeme tukem - plátkem másla nebo Hery, poté ho necháme bez zamíchání vychladnout.
- Povrch pokryjeme potravinářskou fólií, která musí velmi těsně přilnout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý máslový pudinkový krém: Díky jednoduchým radám bude krásně hladký a cukroví zvláční i dochutí
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Pudinkový pohár s ovocem. Osvědčenou klasiku ocení především děti a rády nám při vaření pomohou
Komentáře