3 způsoby, jak zbavit kapří maso zápachu. Jak zápach odstranit z rukou i z nádobí
Všichni víme, že ryby jsou zdravé. Jedním z důvodů, proč je nepřipravujeme častěji, je, že mohou zapáchat rybinou. Tento zápach se přenáší i na ruce a nádobí, které přišlo s rybou do kontaktu. Máme pro vás několik jednoduchých tipů, jak rybí zápach odstranit.
Proč ale ryby zapáchají? Je to kvůli rybímu tuku a slizu, ze kterého se postupně uvolňují různé látky, které se rozkládají na amoniak a sirné sloučeniny. Proto je také velmi důležité kupovat ryby čerstvé a rychle je zpracovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zbavit kapra zápachu
Nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Proto je potřeba kapra pořádně omýt, vhodná je teplá voda, a osušit utěrkou. Následně si můžete vybrat z těchto 3 tipů, jak zbavit kapří maso zápachu.
- Kapra naložíme do mléka. Mléko do sebe totiž umí zápach z ryby vtáhnout. Stačí 30 minut, ale pokud je zápach výraznější, může kapr zůstat naložený i 24 hodin.
- Vytvoříme si emulzi z olivového oleje a lisovaného česneku, porce kapra tím potřeme a necháme několik hodin odpočívat.
- Rybu pokapeme citrónem, případně přidáme ještě nastrouhanou citrónovou kůru a můžeme ihned smažit.
- Ruce i nádobí, se kterým přišel kapr do styku po umytí potřete citrónem. Citrónová šťáva neutralizuje pachy. Nechte chvíli působit a znovu umyjte.
Nyní je potřeba si vybrat ještě nějaký dobrý recept na přípravu kapra. Zkuste s námi třeba tento, na smaženého kapra.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 13 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
4 časté chyby při skladování vánočního cukroví: Poradíme, jak se jim vyhnout
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře