Jakou část jarní cibulky využíváme v kuchyni? Dozdobit s ní lze polévky i pomazánky
Jarní cibulka je malá nedozrálá cibule, která je velmi křehká, příjemně aromatická a přesto jemná. Jarní cibulka je pro tělo blahodárná a kromě toho má v kuchyni rozmanité použití. Dodává jedinečnou chuť mnoha pokrmům.
Sezóna jarní cibulky začíná v březnu a končí v říjnu, v obchodech ji ovšem seženeme po celý rok. Cibulku ukládáme do lednice, kde nám vydrží asi týden. Nejčastěji se používá na přípravu salátů, omáček i polévek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou část využíváme v kuchyni
Cibulku můžeme bez obav používat celou, jednak zelenou nať nebo také bílý spodek. Odkrojíme pouze maličké kořínky. Obě části můžeme nakrájet na kolečka a zdobit s ní polévky, pomazánky, asijská jídla nebo přílohy např. vařené brambory. Cibulka chutná báječně v salátu, který doplníme také drcenými ořechy.
Malé smažené závitky zabalené do rýžového papíru jsou naplněné skleněnými nudlemi, ochuceným mletým masem, křupavou zeleninou a aromatickou jarní cibulkou. Napište nám, jak se vám tato dobrota povedla podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře