Ačokča plněná mletým masem v rajské omáčce: Podává se s knedlíkem a je stejně dobrá jako plněné papriky
Ačokča dozrává během září - její plody jsou velké jako menší papriky. Zavaření mladých plodů na sladkokyselo máme za sebou, můžeme vyzkoušet plněnou ačokču v rajské omáčce. Je to lahůdka i pro lidi, kteří nemají rádi chuť papriky.
Ačokča v rajské omáčce je vynikající pokrm. Nemá výraznou chuť papriky, ačkoliv se jí chutí trochu podobá. Slupka ačokči při vaření neodpadává, proto ji mají rády i děti, kterým jinak papriky vadí. Jak na to, aby se jídlo povedlo?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ačokča plněná mletým masem
Příprava ačokči na naplnění trvá trochu déle než plnit papriky:
- Každému plodu odřízneme vršek a ostrým nožíkem nebo malou lžičkou vyškrábneme vnitřek. Snažíme se, aby ačokča nepraskla, jinak se začne kroutit. Očistíme jich tolik, kolik máme doma jedlíků.
- Připravíme si mleté maso - osolíme ho, opepříme a smícháme s vejcem, trochou mléka, popřípadě dohustíme mletými ovesnými vločkami. Rýži nepoužíváme - je příliš velká a plody by se při vaření potrhaly.
- Na tuku osmahneme cibuli, podlijeme ji vodou a přidáme do ní plechovku drcených rajčat, protlak nebo domácí kečup. Okořeníme novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Omáčku přivedeme k varu a vložíme ačokču.
- Vaříme na mírném ohni jednu hodinu. Nastrouháme si perník na strouhání, rozmícháme ho v trošce vody a nalijeme do omáčky. Pokud bychom ho tam jen nasypali, vytvořily by se žmolky.
- Plněné ačokči podáváme s domácím knedlíkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 12 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 14 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 17 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím spojit mleté maso. Máme pro vás 6 možností pro vytvoření dokonalého jídla
Zahráli jsme si na Punčocháře s Forejtem a vytvořili streetfood z české klasiky: Bagetu plněnou výpečky a cibulovým dipem
Ačokča je nenáročná popínavá zelenina. Poradíme, jak ji pěstovat a zpracovat její plody
Komentáře