Zkuste dezert ptačí mléko podle videonávodu. Retro je stále více v módě
Není nad to si zavzpomínat na staré dobré časy, a to i když patříte k mladší generaci. Říká vám něco ptačí mléko? Pokud ne, asi patříte právě k těm mladším. Pokud ano, zkuste si připravit tento retro dezert i dnes.
Milovníci sladkého mají často těžké rozhodování, protože různých dezertů, moučníků, zákusků a jiných lákadel je kolem nich neskutečné množství. K velmi oblíbeným retro receptům patří ptačí mléko, zcela unikátní dobrota.
Jak na přípravu ptačího mléka
K vaření si pusťte třeba hity Karla Gotta, ať je retro atmosféra dokonalá. Suroviny potřebné k přípravě ptačího mléka jsou uvedené zde.
- Bílky a cukr vyšlehejte elektrickým šlehačem do pevného sněhu.
- Do sněhu přidejte skořici a ještě chvíli šlehejte.
- V misce pořádně smíchejte trochu mléka, pudink a cukr.
- Do hrnce nalijte mléko, nechte ho vařit a namáčejte do něj „nočky“ pevného sněhu. Ty vytvoříte pomocí čajové lžičky. Nočky vytáhněte.
- Do horkého mléka přilejte směs s pudinkem a vařte.
- Pudinkovou směs rozdělte do misek, do každé přidejte několik nočků a posypte skořicí.
Takové nostalgické okénko není k zahození, že?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Skořice je oblíbené koření i lék. S její konzumací bychom to ale neměli příliš přehánět
Komentáře