Jak na smaženou rýži? Je to skvělá příloha a výborné hlavní jídlo, které vyzkoušíme podle jednoduchého receptu
Dostali jste chuť na Asii? Možná byste chtěli zkusit rýži trochu jinak nebo vám zbyla rýže a nevíte, co s ní? Pojďme se spolu podívat na přípravu rýže smažené, která může být hlavním chodem či přílohou a dá se podávat s masem i bez.
Je to jednoduché a velmi chutné. Základem je předem uvařená rýže, která se smaží na pánvi. K ní je vhodné přidat pár základních surovin a za chvilku si pochutnáme na výborném jídle podle asijské kuchyně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit smaženou rýži
Na pánvi si rozpálíme rostlinný olej a připravíme míchaná vejce ze dvou vajec. Vejce odebereme či odsuneme na stranu, doplníme tuk na pánvi a přidáme zeleninu. Nejčastěji se dává cibule, česnek, mrkev a hrášek. Doporučujeme ½ hrnku cibule, ¼ hrnku mrkve, ¼ hrnku hrášku a 2 stroužky česneku. I zeleninu necháme odpočívat odloženou mimo pánev nebo stranou na pánvi. Přidáme 2 hrnky předem uvařené rýže a sójovou omáčku, promícháme a po pár minutách smícháme s uvařenou zeleninou a připravenými vejci. Dochutíme solí a pepřem, poté můžeme podávat.
Čím doplnit pokrm se smaženou rýží
Můžeme přidat maso kuřecí, vepřové či hovězí. Vhodné jsou i krevety a to předem připravené nebo doplněné k výše uvedené zelenině. A pokud máte asijskou kuchyni opravdu rádi, možná připojíte i zázvor, sezamová semínka nebo ústřicovou omáčku.
Jedná se o rychlé, jednoduché, variabilní a bezodpadové vaření. Výsledkem je talíř plný dobrého jídla. Jakou variantu přípravy smažené rýže zkusíte vy?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 8 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uvařit rýži není složité, ale je třeba dodržet tři hlavní zásady, aby výsledek byl perfektní. Poradíme, jak na to
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Komentáře