Vánoční zobání pro chvíle pohody: Z jakých surovin si ho připravíme
Vánoce jsou ve znamení rodinné pohody, odpočinku a pojídání dobrůtek, které máme k dispozici jen pár dnů v roce. Cukroví se však k večernímu sledování televize příliš nehodí a obložené chlebíčky jsou příliš syté.
Večerní přejídání o vánocích je zbytečné, proto si můžeme připravit zdravé mlsání v podobě suché ořechové misky. Připravíme si ji předem a o svátcích si každý vezme porci, na kterou má chuť. Poradíme, co potřebujete za suroviny:
Suroviny pro přípravu vánočního zobání
Vše potřebné nakoupíme v obchodech nebo na internetu:
- Ořechy a oříšky bez soli - vlašské, lískové, kešu a para ořechy, makadamové nebo pekanové, mandle, arašídy a pistácie. Velké ořechy pokrájíme.
- Ovoce sušené, kandované, potahované čokoládou nebo jogurtem, lyofilizované a nakládané. Velké kousky pokrájíme na menší kusy (fíky a datle).
- Čokoláda - nejvhodnější je hořká, ale můžeme nasekat i mléčnou, bílou nebo oříškovou i čokoládu s příchutí (malinová, kávová).
Kalendář Celý kalendář
Den čokolády s mandlemi
Mandle je jádro plodu subtropické mandloně obecné neboli mandlovníku. Tyto malé oválné plody jsou známé svou bohatou a jemnou chutí, která se hodí… Více o významném dni
Můžeme přisypat pečené müsli, nakrájenou tyčinku s oříšky v medu nebo kostičky datlové pasty. Směs uschováme v uzavřené dóze - každý si může večer nabrat do malé mističky podle chuti a zobat.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě
Komentáře