Zakysaná smetana je báječnou surovinou. Máme pro vás 6 tipů na její využití
Zakysaná smetana je mléčný výrobek s různým obsahem mléčného tuku v rozmezí nejčastěji od 10 do 38 %. Vyrábí se odstředěním tuku z mléka, který se následně pasterizuje a poté očkuje ušlechtilými bakteriemi mléčného kysání.
Zakysaná nebo kysaná smetana, kysanka je kysaný výrobek, který se vyrábí fermentováním smetany. Má sladkou až nakyslou chuť, proto může nahradit nejen bílý jogurt, ale také sladkou smetanu ve směsích na nepečené dorty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kde se používá zakysaná smetana
Všude tam, kde využijeme její univerzální chuť:
- Připravuje se z ní sametově jemná směs na nepečené dorty a prokládá se piškoty a ovocem.
- Je součástí smetanových krémů se želatinou v nepečených dortech.
- V kombinaci s tvarohem je to zdravá přesnídávka nebo krém do poháru.
- Je z ní skvělá zálivka na salát, ochucená solí, česnekem a různým kořením.
- Slouží ke zjemnění polévek - kulajda, boršč, špenátová nebo hokkaido polévka.
- Je výborná k ochucení smetanových omáček jako je houbová, koprová nebo svíčková.
Pokud máte chuť na něco se zakysanou smetanou, vyzkoušejte chutné palačinky podle následujícího receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 3 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Kysané zelí teď koupíte jen za 13 Kč. Hodit se bude ke svatomartinské huse, do segedínu i na zelňáky
Koprové brambory: Levné jídlo z brambor voní anglickou slaninou a doplněné smetanovou omáčkou chutná božsky
V akci: Eidam za 14 korun vybízí k přípravě klasického smažáku i skvělé sýrové omáčky na těstoviny. Vše rychle a levně
Komentáře