Recepty na kyselá jídla
Když se řekne kyselá, většina z nás si asi vybaví citron a zkřivená ústa. Velké množství kyselé chuti je pro člověka nepříjemné, pokud je jí ale jen trochu, je to naopak zázrak. Kyselá chuť totiž v ústech funguje jako regulátor ostatních chutí; zvýrazňuje slanost, vyvažuje sladkost, tlumí hořkost a zmírňuje pálivost. Navíc kyselá chuť podporuje trávení, zvyšuje chuť k jídlu a napomáhá tvorbě slin, čímž usnadňuje žvýkání a polykání jednotlivých soust.
Kyselá chuť jídlu jako takovému dodává svěžest - proto se na ryby dává trocha citronové šťávy. Zároveň zabraňuje oxidaci některých druhů ovoce a zeleniny. Pokud například nakrájíte a oloupete jablka, která hodláte jíst až později, dejte je do vody s citronem. Ovoce díky tomu nezhnědne a zachová si svou křehkost.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 15 hodinami