Sladké odměny za vysvědčení: Děti potěší domácí Kinder mléčný řez, nanuky i marsmalow
1. 7. 2021 Vaření
Letošní školní rok byl pro děti i rodiče velmi náročný. Všichni by si proto v jeho závěru, bez ohledu na výsledek vysvědčení, zasloužili nějakou odměnu. Oslaďte sobě i školákům začínající prázdniny a připravte domácí dobroty jako z cukrárny.
Kinder mléčný řez
Mléko, palmový olej, cukr, mouka, med, máselný tuk, difosforečnany, hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, emulgátor… a tak dále. To je část složení Kinder mléčného řezu, který koupíte v běžném obchodě. Ačkoliv jsou všechna použitá „éčka“ schválená a v malém množství bezpečná, lze tuhle lahůdku udělat celkem snadno i doma a zcela bez „chemie“. Budou vám k tomu stačit běžné suroviny, které máte doma, tedy mouka, cukr, vejce, kakao, olej, a do náplně pak máslo, tvaroh a cukr. Tedy nic, co by neznaly už naše babičky, které o nějakých „Kinder“ pochoutkách neměly ani tušení. Výhodou domácích Kinder mléčných řezů je kromě čerstvosti také cena. Když si je upečete podle našeho receptu, máte plný plech dobroty a ještě ušetříte.
Mohlo by vás zajímat
Ovocné nanuky
V horkém létě spotřeba zmrzliny a jiných chladivých pochoutek stoupá. Tak proč dětem i sobě nevyrobit domácí nanuky? Příprava je snadná. Většinou stačí jen rozmixovat a případně osladit čerstvé ovoce. Přidat můžete i jogurt, kefír nebo podmáslí, které nanuky krásně zjemní a dodá malým strávníkům cenné bílkoviny. Zkuste podle našeho receptu udělat třeba melounovo-jahodové nanuky s chia semínky, nebo třeba netradiční banánové nanuky s čokoládovou polevou, případně pomerančové s meruňkami.
Domácí bonbony nejen k opékání
Milují vaše děti pěnové bonbony marshmallows? A víte, že z cukru, vody, želatiny a nějakého ochucovadla vyrobíte marshmalow vlastní? Zkuste si růžovo-bílé marsmalows udělat podle našeho receptu, a pak je třeba využít k oslazení horkého kakaa nebo jako netradiční dobrotu u táboráku. Už jste měli nad ohněm opečený špíz z banánů a marsmalows?
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Snadné a pohodlné vaření Hodí se všude tam, kde bychom použili maso. Základní příprava před zpracováním je vždy stejná. Nejprve je povaříme podle… Číst více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
V druhé polovině léta se dají občas koupit kapie za lepší cenu - můžeme si je uložit do mrazničky (jednoduše nakrájené na proužky) a odebírat… Číst více
Čím nahradit maso? Alternativ je více - při správné přípravě a ochucení si určitě pochutnáme
Konzumujeme také často a v dostatečném množství zeleninu (košťálovou, plodovou, listovou i kořenovou), čerstvou i tepelně upravenou, a kvalitní ovoce… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Den dětí je tu! Nechte se inspirovat a potěšte nejmenší originálními dobrotami na míru
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Sladké špízy nejen ke Dni dětí: Na špejle můžete napíchnout vše, co mají děti rády
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér