Jahodovo-medové máslo
16. 5. 2014 Vaření
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Tento recept pochází pravděpodobně z Francie a užijí si ho všichni milovníci sladkých snídaní a dezertů.
Na přípravu budete potřebovat: hrst jahod, 3 lžíce medu, 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy, ½ čajové lžičky soli, půl kostky změklého másla
1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte.
3. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
4. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Jahodové máslo je ideální na toasty, vafle, palačinky, i když nejchutnější je asi na ještě teplém čerstvém pečivu.
Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit lahodný jahodový koktejl. Osvěžující nápoj nám přijde k chuti během letních dnů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 3 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 6 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Desatero - jak zpracovat jahody a připravit z nich oblíbené dobroty
Komentáře
28. 6. 2014 18:32
21. 6. 2014 20:42
29. 5. 2014 13:32