Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbené hranolky můžete vždy získat v nejlepší kvalitě. Stačí vědět, jak na to.
Zdroj: freepik

Milovníci fastfoodů se často potýkají se zásadním problémem. Hranoloky, kterré si objednají jako přílohu nejsou dostatečně horké, v případě, že si je odnesou domů, bývají zase „gumové“. Přitom stačí podniknout dvě věci a oběma problémům se vyhnete.

Čerstvější i zdravější

Food blogger Jonny Massaad se na svém Instagramu pochlubil tím, že přišel na způsob, jak si v McDonald’s objednat hranolky tak, aby měl jistotu, že dostane úplně čerstvou porci. Podle influencera stačí jedna drobnost. Objednat si neosolenou verzi smažené přílohy.

V tu chvíli totiž musí podle Jonnyho obsluha vyrobit úplně novou várku hranolků, což zajistí jejich čerstvost a také dostatečnou teplotu. Svou domněnku potvrdil muž ve videu na sociální síti, když změřil teplotu dvou verzí hranolek. Zatímco ty osolené měly 24,3 stupně, druhá verze nabídla teplotu 36,9 stupně.

Chutné i po delším čase

Jednoznačně tak ukázal, že získat ve slavném fastfoodovém řetězci čerstvé jídlo není vůbec nic složitého. Není ovšem jediný, kdo se podělil o svůj trik s hranolky od „Mekáče“. Bývalý zaměstnanec rychlého občerstvení totiž prozradil, jak nakládat s oblíbenou přílohou, pokud si jídlo nesete mimo restauraci.

Bruno Bouchet pracoval v populárním fastfoodovém řetězci jako teenager. I po patnácti letech, kdy již neobléká „dres“ se zlatým písmenem M, však jeho tip funguje. Pokud tedy máte problém s tím, že vám nechutnají hranolky, které během přesunu z fastfoodu ztratí svou křupavost, vyzkoušejte jeho jednoduchý trik.

Hra s teplotou

Primárně je důležité, abyste nezavírali pytlík, do něhož vám obsluha objednávku připravila. Podle současného rozhlasového moderátora je nutné si uvědomit, že teplo uvnitř držet nechceme. „Ve skutečnosti se stane to, že hranolky začnou „vařit“ a uvnitř pytlíku se napařují. Je třeba zajistit únik tepla,“ vysvětluje Bruno.

Proto je podle něj nejprve třeba pytlík otevřít. „Poté na dno krabičky vysypte hranolky. Je třeba, aby byly vodorovně, to zpomalí unikání tepla,“ říká bývalý zaměstnanec McDonald’s s tím, že udržet teplotu hranolek taky není problém. „Položte na ně hamburgery, ty je udrží teplé a zároveň nezvlhnou a nebudou gumové,“ dodává Bruno Bouchet.

Zdroj informací:

www.dailymail.co.uk - Ex-McDonald's employee reveals his simple 'life hack' to stop chips from going soggy and keep them crispy every time

Vyzkoušejte náš videorecept a uvidíte, že skvělé hranolky nemusí být zákonitě z brambor:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli