Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnské krabičky plné dobrot

Blíží se svátek všech zamilovaných, a proto využijte této příležitosti a obdarujte milým dárkem nejen svoji lepší polovičku, ale i členy rodiny, kamarády či kolegy. V současnosti jsou v oblibě zejména ručně vyráběné jedlé dárky – jelikož do jejich výroby musíte investovat svůj čas i talent, dáte jimi darovanému najevo, jak vám na něm záleží. Inspirujte se naším nápadem a vyrobte si valentýnské krabičky plné dobrot, které všechny z vašeho okolí zaručeně mile překvapí.

1. Připravte si malou krabičku. Její vnější i vnitřní stranu ozdobte balícím papírem, samolepícími dekoracemi nebo washi páskami.

 

 

2. Rozmyslete si, jaký vzkaz v podobě sladkých dobrot chcete do krabičky vložit. Ze sladkých těst a hmot můžete vykrajovat nejen písmena a čísla, ale i symboly jako například srdce, Amorův šíp či populární smajlíky.

 

 

3. Do krabičky vložte dekorativní papírové košíčky na muffiny. Jejich velikost a odstín přizpůsobte vzhledu a tvaru krabičky.

 

 

4. Vykrajujte nebo modelujte milý vzkaz pro obdarovaného. Upečte si tenký perník nebo piškot, z něhož pomocí vykrajovátek nebo nože vykrajujte požadované tvary. Pokud nechcete péct, práci vám velmi usnadní tvárný a chuťově vynikající fondán nebo marcipán, který navíc můžete ozvláštnit potravinářskou barvou. Stejně tak můžete použít libovolné těsto na nepečené cukroví.

 

 

5. Vzkaz můžete vytvořit z různých moučníků. Volná místa v krabičce pak vyplňte kupovanými čokoládovými pralinkami.

 

 

Při přípravě těchto krabiček myslete na obdarované a pokuste se jim výběrem ingrediencí strefit do chuti. Úspěch vás zaručeně nemine.

 

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli