Den vanilkového koktejlu
Národní den
Vanilkový koktejl je skvělou volbou pro ty, kteří hledají osvěžující a sladký nápoj. Jeho jednoduchá příprava a skvělá chuť z něj dělají ideální volbu pro jakoukoli příležitost. Den této lahůdky připadá na 20. června.
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a rychle se stala oblíbenou ingrediencí pro různé sladké pokrmy i nápoje. Vanilkový koktejl připravuje z vanilkového sirupu, mléka a ledu, přičemž vše rozmixuje dohladka v mixéru. K vylepšení chuti můžeme přidat i bourbon nebo rum, pokud se nejedná o koktejl pro vaši ratolest. Tento koktejl se také často podává vysypaný strouhanou čokoládou nebo skořicí.
Jak připravit vanilkový koktejl
K přípravě vanilkového koktejlu můžeme použít mixer nebo šejkr, ve kterém všechny suroviny umícháme. Ti odvážnější mohou sáhnout po uzavíratelném plastikovém sáčku na jídlo. Nalijte do něj mléko, k tomu přidejte lžíci cukru a pár kapek vanilkové esence. S uzavřeným sáčkem poté pořádně zatřeste. Celý postup najdete v následujícím receptu na studený mléčný koktejl.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den vanilkového koktejlu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky