Sezóna grilování a BBQ - nejlepší grilovací recepty
Barbecue, anglicky zkráceně BBQ, je způsob venkovního grilování masa původně v kouři ze dřeva. Barbecue pochází z indiánské tradiční kuchyně a je oblíbené především v USA, dnes už se ale griluje všude po světě a na dřevěném uhlí. Jedna z nejoblíbenějších letních činností má tradici také i v Česku. Máte-li zahradu, dvorek nebo třeba jenom balkón, určitě zainvestujte, protože maso z grilu je zkrátka lepší než to pečené. Díky vysoké teplotě a přírodnímu zdroji tepla je maso šťavnatější uvnitř a vypečenější na povrchu. Na rozdíl třeba od pečení v pekáči v troubě se maso také neválí v tuku - na grilu se z něj vypeče a pěkně okape. Steak nebo krkovice zároveň grilováním získají omamnou kouřovou vůni.
Ačkoliv se grilování může jevit jako záležitost ryze pro masožravce, i vegetariáni a vegani si mohou dopřát dobroty přímo z grilu. Například grilovaná cuketa, kukuřice nebo dokocne ananas jsou vynikající, když se doplní tím správným dipem. Zkuste jogurtový s čerstvými bylinkami nebo medovo-hořčicový.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka je výborná v tvarohové pomazánce, ale skvěle dochutí i bylinkové máslo
Moštování jablek 2023: Velký přehled farem z Čech i z Moravy, kde vám za pár korun zpracují jablka, nebo prodají vlastní mošt
Probuďte svou kreativitu! Snadný způsob, jak doma vyrobit máslo s příchutí