Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečno - makový dezert

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2010 21:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie29 409 kJ / 7 029 kcal
Bílkoviny112,33 g
Tuky314,08 g
Vláknina57,50 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 703 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy909,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám ze svého sešitu už asi 30 let. Já jsem moučník pekla na plechu o rozměrech 41 x 37 cm, ale příště zvolím asi trochu větší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 2. 2010 18:37

Ja tento múčnik mám v svojom zošite tiež skoro 30 rokov ako "obrátený jablčník". Je skvelý! (Iba rodina nie je "maková" a pre seba nebudem piecť, takže by som sa veľmi rada dala pozvať...čo asi nejde, takže závidím chuťový zážitok...:-D))
+

pipre pipre

18. 2. 2010 17:18

Severinko, já už vyzkoušela několik druhů polev, jak z kakaa, jak popisuješ, tak čokoládu rozpuštěnou ve ztuženém tuku, nebo v másle a tuto jsem dělala z čokolády na vaření rozpuštěné ve třech lžících horkého, ale ne vařícího mléka a za stálého míchání jsem čokoládu rozpouštěla v kastlůlku ne přímo na ohni, ale zahřívala kastrůlek zvednutý nad ohněm, aby se poleva nezačala vařit a nepřipalovala ke dnu. Poleva v chladu ztuhne a dá se krásně krájet, aniž by při krájení praskala. Tento moučník jsem na focení krájela dost brzy, proto se jeví čokoláda nějak moc měkká :-D

Jana Pá

18. 2. 2010 16:12

Prosím, prosím Jani upeč a pošli nám:-p, já to už vytiskla několikrát přečetla a mám doma veškeré potravinky, ale nemám "časa":-(, ale tak ráda bych si dala kousíček:-p:-p:-K, no, nic, musím si počkat až budu hezká, milá a příjemná babička a potom asi budu dělat takové dobroty:yes::-K

marča

18. 2. 2010 15:38

Zdravím!Znám tento recept se švestkami,moc moc dobrý,ale jablečná sezona je delší.Váš koláč vypadá skvěle!

Severinka Severinka

18. 2. 2010 13:15

Tak ted mě poradila moje kolegyně, že když dělá polevu z omegy, tak část té omegy nahradí máslem, poleva je prý pak měkší, a dezerty se lépe krájí:-D:-D

Severinka Severinka

18. 2. 2010 12:59

Jani, paráda, dávám bodík, tisknu a co nevidět vyzkouším. Jen se ptám ta čokoládová poleva je klasika - rozehřát omegu,cukr a kakao a nebo je to nějaká jiná:-?Na obrázku se mě zdá taková nějaká "měkší" (to je ale blbý slovo co ??):-D:-D

Bibinka Bibinka

18. 2. 2010 11:36

AniCiz, já dělám spoustu věcí z nemletého máku a nevidím v tom nijak velký rozdíl a dokonce při konzumování mi to připadá o něco lepší, je to tak jako mírně chrupkavý;-)
Nemám to vyzkoušený pro srovnání, ale jak píše Pipre, možná to s mletým bude vyšší-nevím.

pipre pipre

18. 2. 2010 10:57

AniCiz, já koupila rovnou umletý mák v Albertu ve 20 dkg balení. Ale jak jsem níže psala, stejný recept koluje i v emailech a tam autorka píše, že použila nemletý mák. Podle jejího obrázku bylo makové vrstvy podstatně méně, převažovala piškotová. U mne je to nějak naopak, asi tím větším objemem mletého máku :-) Tak opravdu nevím, s nemletým mákem jsem nepracovala, ikdyž i tady jsem zahlédla recepty, kde nepoužívali mletý mák.

AniCiz

18. 2. 2010 10:36

:yes:co by se stalo,kdyby mák byl nemletý?To mletí mně nebaví:-8

monikaK

18. 2. 2010 07:04

Pipre,tak tohle vypadá luxusně!Určitě vyzkouším a tobě posílám zasloužený bodík;-):yes::yes:

HankaPu HankaPu

18. 2. 2010 01:05

Ten je nádherný a láká k vyzkoušení:yes::yes: +

misza misza

17. 2. 2010 22:58

Ten teda je:-* :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 2. 2010 22:42

Moc hezké, Jani;-):yes:

sebena sebena

17. 2. 2010 22:39

Krásná fotka, mák a jablka mňam mňam:-p:yes::yes:

Betina

17. 2. 2010 22:27

Krásá + 5:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: maková buchta s jablky jablečno makový koláč jednoduché dezerty buchta s jablky a mákem jablečno maková buchta dezerty s mákem džusová buchta dezert jednoduchý dezert jednoduché recepty na dezerty buchta s mákem a jablky jablečno-maková buchta jablečná buchta s mákem makovo jablečná buchta dezert s mákem makový moučník moučník s mákem a jablky jablečno-makový dezert jablečnomaková buchta makovo-jablečná buchta

Suroviny: jablko, cukr moučkový, vejce, olej, voda, mák mletý, mouka polohrubá, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Jablečno - makový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08qL