Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2013 18:13
Místo pudinku radši kaši z mouky nemám rád tu chuť v tom krému
30. 6. 2013 18:14
Tak jsem neska vyzkoušela, jsou výborné. Já dělám pařížskou šlehačku tak že ve 33% šlehačce rozpustím ledové kaštany nechám vychladnout a druhý den vyšlehám je výborná
31. 5. 2013 20:20
Nemam slov uzasna dobrota delal jsem ho pro mladsi sestru k narozeninam a myslim ze bude hodne prekvapena pokud ho driv nesnim snad vydrzi jeste 8 hodin
27. 5. 2013 19:04
Vypadá to nádherně... Mohu se zeptat na kolik cca kusů to výjde? V sobotu jdu na větší sešlost cca 20 lidí a nechci přijít s prázdnou :)
25. 4. 2013 11:08
to vypadá skvěle
25. 4. 2013 09:57
Ja pridávam 130.boda tak,ako moji predchodcovia,musím moooc pochváliť,naozaj vydarené rezy
31. 3. 2013 19:05
Milá Jahůdko dovol, abych i já se zapsala do Klubu milovníků "Řezů s vaječným likérem" Nevím, jakými slovy bych tady vyzvedla všechny jejich superlativy vše už bylo řečeno
Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva manžel se rozhodl držet rýžovou očistnou kůru dobře mu tak).
Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík
Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva manžel se rozhodl držet rýžovou očistnou kůru dobře mu tak).
Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík
17. 3. 2013 18:22
jahoda:Tak už si můžeš v klidu oddychnout
17. 3. 2013 17:35
1974andrea:
Andrejko, tak to je super. Trochu jsem trnula, to víš, nemáme všichni stejné chutě.
Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to"
Díky za fotky
Andrejko, tak to je super. Trochu jsem trnula, to víš, nemáme všichni stejné chutě.
Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to"
Díky za fotky
17. 3. 2013 13:06
jahoda:Tak Jahůdko, musím vyřídit od všech velké díky za recept, moc jsme si všichni pochutnali a recept jsem rozdávala skoro všem Posílám ti velký bodík a fotky, které jsem fotila letem světem, když jsem nosila na stůl, takže žádná velká paráda
15. 3. 2013 12:08
jahoda:Tak díky za radu a už se těším, jak si budou hosti mlaskat
15. 3. 2013 12:05
1974andrea: , i když ta Cremefine(nebo i 40% na šlehání) má super trvanlivost i 3 dny, já bych ji tam dala až zítra.
Mám totiž ráda všechno čerstvé a šlehačka se nemusí nechat ztuhnout, jako krém, takže proč ne až zítra
Držím palce, ať jsi max. spokojená (a nejen Ty)
Mám totiž ráda všechno čerstvé a šlehačka se nemusí nechat ztuhnout, jako krém, takže proč ne až zítra
Držím palce, ať jsi max. spokojená (a nejen Ty)
15. 3. 2013 11:46
jahoda:Jahůdko, už mám 3/4 za sebou. Chci ty řezy na zítra odpoledne a chci se zeptat, jestli tu šlehačku mám udělat radši až zítra?
26. 2. 2013 23:08
masou: ahoj, myslíš ten "zastudena"??? ten taky ráda používám, ale hlavně do šlehačkového, nebo jak píšeš - tvaroh+zakysanka.
Ale když šlehám máslový, tak ho nastavuji právě uvařeným pudinkem. Hodně zjemní máslovou chuť... Zašlehat jen pudink.prášek, to jsem ještě nezkoušela, fakt to jde??
Ale když šlehám máslový, tak ho nastavuji právě uvařeným pudinkem. Hodně zjemní máslovou chuť... Zašlehat jen pudink.prášek, to jsem ještě nezkoušela, fakt to jde??
26. 2. 2013 23:01
jahoda:
Já dávám do krému instantní puding, krásně drží. Dávám ho i do tvarohu s kysanou smetanou - úžasný krém....
Já dávám do krému instantní puding, krásně drží. Dávám ho i do tvarohu s kysanou smetanou - úžasný krém....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 11 minutami
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 38 minutami
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 40 minutami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 42 minutami
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 45 minutami
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 45 minutami
Moc dobré naložené kuřecí maso
horkja uvařila před 46 minutami
Jednoduchý domácí chleba
OlgaBunatova uvařila před 1 hodinou
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů