Kyselka mojí babičky
Recepty našich babiček nám dokazují, jak lze zužitkovat všechno, co je v domě. Ze všeho dokázaly vykouzlit dobrotu a my na ně po letech s láskou vzpomínáme a snažíme se je napodobit.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 096 kJ / 1 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,67 g |
Tuky | 64,04 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 92,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Babička dělávala tuto polévku vždy, když jí zkyslo mléko (místo kefíru).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2020 07:56
1. 7. 2010 05:07
Tudle neznám, já kyselačky ráda, ale mužský ne. Udělám si jí.
30. 6. 2010 11:24
Eli "Kameňák" no jéje, jako svý boty, tam totiž dělali úúúúplně nejlepší zmrzlinu, jakou jsem kdy v životě jedla a jezdili na ní z daleka i cizinci, tak byla proslavená. Jenže ty obě sestry co jí dělaly zemřely a recept si vzaly do hrobu-škoda, nikdy už takovou jíst nebudem a dělali jí z kozího mléka, tak byla nakonec i zdravá
30. 6. 2010 10:54
Bibi, já myslím, že je to jihočeská záležitost, babička byla z Kamenného Újezdu (z "Oujezda" ), znáš?
30. 6. 2010 10:50
Eli, takové polívčičky jsou moc dobré a naše babičky moc dobře věděli, proč to tak dělali. Oni nebyli jen kuchařky, byli i bylinkářky Tuto taky dělávám, tak máš 1.bodíka
30. 6. 2010 10:47
Jako dítě jsem nesnášela kyselé mléko, když jsem se ho omylem napila, ale tuhle babiččinu kyselku jsem milovala...
30. 6. 2010 10:42
Znám ji a je dobrá. Ještě dneska jí občas vařím, jen ne z kefíru, ale ze zakysanky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 6 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 7 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 7 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 7 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce? Závisí to na několika okolnostech
Crème brûlée zvládnete i bez flambovací pistole. Videonávod vám poradí s postupem
Další recepty
Tématické fráze: polévka kyselka kyselka polevka kyselačka kyselačka polévka jihoceska kyselka polévka kyselačka kyselka s bramborem kyselačka z lišek kyselka polivka polívka kyselka kyselka s houbami polévka z kyšky kyselka a brambory kyselka polevka recept polévky kyselka kyselka z kyselého mléka kyselka z mléka kyselka se smetanou recepty polévka kyselka kyselačka recept
Suroviny: kefír, smetana zakysaná, mouka hladká, brambory, vejce, cukr, sůl
Kyselka mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojmz
7 názorů