Okurky babičky Marie z Doloplaz
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 064 kJ / 3 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 8,40 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 93,44 g |
Sůl | 230,00 g |
Sacharidy | 885,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná o recept maminky mojí ženy a je to opravdu dobrota!!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2010 14:58
Dělám je prakticky stejně (přidávám ještě tymián), jinak zavařuju v troubě taky 40 min. ale jen při 80°C. Ono to je hlavně o tom, že každá trouba prostě si to dělá jinak, takže to chce vychytat. Doba vaření je v každém receptu spíš pomocná a nedá se aplikovat na všechny sporáky v každé domácnosti.
1. 8. 2010 13:01
Otíku, no právě tyhle Doloplazy já myslela
1. 8. 2010 12:50
Z Doloplaz hnedle vedle Nezamyslic.
1. 8. 2010 11:52
Oto a ze kterých Doloplaz? Já jen, že tady na Hané mám jedny Doloplazy pár km od domu...
1. 8. 2010 11:35
Tak jak píše Jana Remková, v troubě je to o něčem jiném, než ponořit sklenice s horkým nálevem ještě do horké vody do zavařovacího hrnce a mít je tam 40 minut při stovce. Otto, tak to napiš prosím i do receptu, protože to je dost podstatná informace pro ty, kteří si je budou takto chtít připravit.
1. 8. 2010 11:07
Colombo65 dělám taky v troubě, takže možné to je. Jenže právě v troubě je to takové, že se vlastně nedá úplně určit čas. Než se začne něco dít, člověk vlastně úplně nepozná, kdy to vaří, tak letos já osobně dělám od doby, kdy pekáč dám do trouby 20 minut. No, snad to bude ok, zdá se, že ano
1. 8. 2010 10:45
Ověřena doba zavařování: 30-40 minut,dělá to v horkovzdušné troubě na plechu s trochou vody, až okurky změní barvu.
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.
1. 8. 2010 10:21
Vznesu dotaz tchýni do Doloplaz!
1. 8. 2010 09:35
Otto, není to dnešní obrázek z AHA Taky se mi zdá 40 min. hodně
1. 8. 2010 06:48
Otto, také se mi těch 40 minut zdá hodně. Horký nálev a ještě 40 minut při 100 st., neměly to být 4 minuty? Já okurky zavařuji 5 minut při 100 a jsou pěkně křupavé. Když jsem se setkala v jiných návodech s dobou delší, tak to většinou bylo 20 minut při 80 st.
1. 8. 2010 04:01
Opravdu 40min. na 100stupňů. Nejsou ty okurky moc měkké?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené bagetky
Přidáno před 23 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Zdravá špaldová buchta
Zanetk uvařil před 45 minutami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Franibald uvařila před 1 hodinou
Bramborový guláš
tara23 uvařila před 1 hodinou
Bílá krémová česnečka
Veronika.Hrozna uvařila před 1 hodinou
Krkovička pro návštěvu
janela1 uvařila před 2 hodinami
Avokádová pomazánečka
jankohrasko uvařil před 2 hodinami
Bezový sirup
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 6 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Další recepty
Tématické fráze: zavarovani okurek v horkovzdusne troube colombo 65 okurky podle babičky okurky v troubě křupavé okurky okurky zavařené v horkovzdušné troubě zavařovací okurky zavařování okurek v troubě křupavé okurky v troubě okurky zavařené v troubě okurky podle babiček zavarovan okurek i v troube recepty,co vařit z indické okurky jak na to křupavé okurky zavařování okurek podle babičky colombo65 zavařujem okurky křupavé nakladačky v troubě zavařování nakladaček okurky v horkovzdusne
Suroviny: okurky sterilované, voda, ocet, cukr krystal, sůl, sladidlo umělé, bobkový list, koření hřebíček
Okurky babičky Marie z Doloplaz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0rv
11 názorů