Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s knedlíkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2009 00:12
Žiaľ sa mýli (martin), ak sa domnieva, že sa jedná o pôvodný český recept.
Jeho pôvod je podľa všetkého v Maďarsku, alebo kombináciou Maďarského gulášu a kyslej kapusty, ktorú Maďari údajne spoznali až pri okupácii Slovenska za Rakúsko-Uhorska. Sú to ale všetko len dohady. Je isté, že guláš ako jedlo nebol známy v Čechách, že sa tam dostal až počas Rakúsko-Uhorska, keď začal byť populárny vo Viedni a odtiaľ sa potom rozšíril aj do Čiech. Čo je ale temer isté, že v Čechách sa k nemu pridal knedlík a dnes sa Szegedínsky guláš zrejme vďaka tomu najčastejšie podáva s knedlíkom.
6. 11. 2009 13:40
6. 11. 2009 12:55
6. 11. 2009 09:23
6. 11. 2009 09:04
22. 10. 2009 16:57
3. 7. 2009 19:39
2. 6. 2009 14:22
30. 5. 2009 09:24
29. 5. 2009 22:58
25. 5. 2009 19:42
25. 5. 2009 18:03
24. 5. 2009 12:32
24. 5. 2009 00:57
8. 5. 2009 20:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 1 hodinou
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 5 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 5 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
12 nejlepších receptů na guláše: Dáte si klasický hospodský, fit kuřecí nebo mexický?
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš
Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
143 názorů