Fondue sýrové - základní recept
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 368 kJ / 2 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,60 g |
Tuky | 120,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 61,90 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2024 17:24
21. 2. 2015 17:46
17. 12. 2012 07:25
16. 12. 2012 20:04
18. 10. 2010 10:44
17. 10. 2010 21:23
17. 10. 2010 21:09
17. 10. 2010 19:13
Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku.Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Pomaly syr tavíme.
Na 800 g syra je 3 dl vína málo. Na 1 osobu počítajte so 150 g syra, viac nedokážete zjesť, pretože sa používa syr s vysokým obsahom tuku a je to veľmi sýte.
Keď je syr úplne roztopený a je z toho hladká omáčka, vmieša sa v troche vody rozmiešaná lyžička škrobu. Nakoniec sa vmieša 0,5 dl čerešňovice. Slivovicu nepoužívajte, je veľmi aromatická a prehluší chuť syra.
Pre stolovníkov nachystáme do misiek kocky bieleho chleba, ktorý si napichujú na špeciálne vidličky, namáčajú do syrového fondue, obtočia omáčku okolo chleba a šup do pusy.
Celý obrad prípravy fondue sa robí pred hosťami, ktorí sedia pri stole, popíjajú biele víno a debatujú.
V žiadnom prípade do fondue nepatrí jabčák
Pokiaľ si chcete opatriť "fonduovač", opatrite si elektrický s termostatom.
Najlepší je ten spodok, ktorý sa vám prichytí na dno a treba ho vyškrabať.
17. 10. 2010 18:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 15 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 30 sekundami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 6 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 45 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 2 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 2 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 3 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 4 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Jídlo, které sbližuje: Připravte si pravý hot pot, úžasnou party specialitu původem z Číny
Další recepty
Tématické fráze: fondue recept fondue recepty sýr na fondue recepty na fondue recept fondue recept na fondue fondue sýr sýrová omáčka na fondue recepty fondue syr fondue sýrová omáčka fondue fondue nádoba na fondue sýrové recepty jak udělat fondue sýrové fondue v chlebu elektrické fondue syr do fondue fondue kuchařka sýr na fondue recept
Suroviny: česnek, víno bílé, šťáva citronová, sýr strouhaný, škrob kukuřičný, třešňovice, ořech muškátový, pepř
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
9 názorů