Foie gras
Jednou z luxusnějších specialit gastronomie jsou játra hus a kachen, tedy foie gras. V tomto receptu je opečeme na husím sádle a připravíme k nim cibulovou směs s jablkem a brusinkami, kterou podlijeme brandy.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 632 kJ / 1 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,03 g |
Tuky | 14,35 g |
Vláknina | 12,18 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,72 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 10. 2014 16:26
25. 10. 2014 12:53
husíjatra@gmail.com _ přeji dobré chutnání p.s.to je ten pán co vlastní hospodu U Švejka v Pze na Bojišti zdr.ad
husí játra dováží p.Tepfr majitel Švejka v Praze na Bojišti
husijatra@gmal.com Smekám čepici židi umí obchodovat.Zdr.ad
25. 10. 2014 12:32
25. 10. 2014 11:18
ale uprime..jeste udelam pastiku ze zbytku a uz do nich nejdu. me to teda nechutnalo silene tucny a je to citit kdyz to jite.
25. 10. 2014 10:19
No, zkuste MAKRO.
V zemi, kde se pomalu zná každý s každým by neměl být problém sehnat průkazku... Mám ji asi 10 roků a myslíte, že je na mé jméno?
http://www.makro.cz/svet-produktu/maso-a-drubez/dr...
25. 10. 2014 09:30
V Americe kde jsme žili je nemaj taky a kachny nemaj prsa, jen nohy.
25. 10. 2014 09:25
24. 10. 2014 23:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 21 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 30 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 9 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 10 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 10 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 13 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe použít sádlo, které se vypeklo z husy nebo kachny? Máme několik možností, inspiraci najdeme v radách našich babiček
Samosběry jahod 2024: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírat je tu můžete každý den
Místo husy jenom játra. Umíte je správně připravit? A víte, čím se liší slavná foie gras?
Další recepty
Tématické fráze: foie gras recepty foie gras recept foie gras husí játra foie gras recept husí játra foie gras foagra surovina foagra recept na foie gras recepty foie gras husí játra jako minutka foia gras recept foie gras co je foie gras foa gra fois gras recept husíjatra.cz žampionová foie gras co je foagra husí foie gras recept zampionove foie gras
Suroviny: játra husí, cibule červená, jablko, brusinky sušené, cukr, sádlo husí, špek, brandy, sůl, pepř mletý, cukr, krém balsamico
Foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z0P
8 názorů