Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Suroviny pro 12 kusů
12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 15 702 kJ / 3 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,59 g |
Tuky | 226,75 g |
Vláknina | 34,20 g |
Cholesterol | 256 mg |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 6,27 g |
Sacharidy | 307,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji péct lokše rychleji na větším plameni. Delším pečení se vysušují, jsou tvrdé a jdou špatně zatočit.
Zdroj: časopis Pestrý svět
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2024 09:43
5. 11. 2023 11:47
4. 11. 2023 20:52
10. 3. 2022 12:41
28. 9. 2017 21:27
17. 3. 2016 14:26
2. 11. 2013 21:45
22. 11. 2011 11:30
20. 11. 2011 01:17
8. 2. 2011 17:21
3. 2. 2011 17:29
4 lokše nakrajame/natrháme na cca 2*2 cm kocky, necháme zovrieť vodu v hrnci alebo rych.var.kon. vložíme lokše, pomiešame a hneď scedíme (7s), pridáme 1 polievkovú ližicu sádla (kačica/hus) alebo výpek, dáme bryndzu a podla chuti dosolíme - bryndzou nešetriť. Kdo má rád halušky z bryndzou tak lokše sú 1000* lepšie.
Tak a prajem dobrú chuť.
28. 1. 2011 16:23
30. 10. 2010 17:45
30. 10. 2010 16:14
Je to trochu pracné a nestíham ich robiť, miznú mi spod rúk a stojím kopu času pri sporáku. Naposledy som ich narobila 47 ks, už som bola naštvaná...Najčastejšie robím k pečenej kačici a dusenej kapuste, alebo stačí "kurohus". Strašne dobré sú iba samotné omastené kačacou, husacou masťou, alebo sádlom s pečeňou - játrami...ale aj na sladko.
30. 10. 2010 10:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 49 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 6 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 11 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 21 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 31 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 38 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 43 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 48 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 55 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Slovácké laty: Tenké bramborové placky báječně chutnají nasladko s povidly a mákem. Jejich příprava je rychlá a snadná
Do čeho se dá zabalit párek? Rady a tipy pro různé druhy oblíbené pochoutky
Slaný koláč posúch: Pizza na slovenský způsob je bez rajčat, vylepšuje ji ale zakysaná smetana a také cibule, slanina nebo kopr
Další recepty
Tématické fráze: lokše bramborové lokše lokše s bryndzou bramborové lokše recept lokše recept bramborové placky lokše recept na bramborove lokše bramborové taštičky s brynzou škvarky recept jídlo lokše lokše se škvarkama domácí lokše bramborové tašky se škvarkama bramborové placky s brynzou pečení s brynzou bramborové placky se škvarky recept na lokše taštičky s brynzou bramborova lokse recept lokše
Suroviny: brambory, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, cibule, cibulka jarní, sádlo, škvarky, brynza
Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4LOJ
23 názorů