Větrníky karamelové
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.
Suroviny pro 45 kusů
45 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 399 kJ / 2 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,62 g |
Tuky | 101,21 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 380,19 g |
Postup přípravy
-
Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci
-
TIP Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o odpalovaném těstu
Poznámka autorky receptu
Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.
Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.
Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...
Těsto: zdroj Maminčiny recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2011 12:42
24. 3. 2011 12:06
24. 3. 2011 10:50
24. 3. 2011 10:29
24. 3. 2011 09:34
24. 3. 2011 09:19
24. 3. 2011 09:01
24. 3. 2011 08:54
24. 3. 2011 08:23
24. 3. 2011 08:17
24. 3. 2011 02:49
24. 3. 2011 00:33
24. 3. 2011 00:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 11 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 16 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 17 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 7 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 7 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 7 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 8 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 8 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 8 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 9 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 10 hodinami
Španělský ptáček
BarkaSvob uvařila před 10 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
kristeena uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: 5 skvělých zákusků socialistických cukráren. Na tehdejší rakvičky, věnečky či kremrole by se dnes stály fronty
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Další recepty
Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku
Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk
Větrníky karamelové
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ME6m
88 názorů