Dort krok za krokem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 35 487 kJ / 8 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,02 g |
Tuky | 306,36 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,71 g |
Sacharidy | 1 259,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rady
*pláty korpusu můžeme pokapat rumem
* krém si může každý udělat podle své chuti - více máslový, nebo více pudinkový
*ztužený pokrmový tuk není v krému cítit, krém je tužží a lépe se s ním zdobí - lépe drží tvar
*potahovací hmotu nesmíte vyválet moc na tenko, protože by se trhala
*pokud malujete dort barvami, nemusíte mít strach z alkoholu - vyprchá a není na potahové hmotě cítit
*na ředění barev se mi nejlépe osvědčila slivovice a vodka
Další případné dotazy směřujte do soukromých zpráv.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 9. 2011 16:05
Hanka, veľmi pekne napísaný postup a fotky sú tiež krásne. U nás nefajčí nikto, ale takúto fajku by si dal určite každý
5. 4. 2011 15:11
Sodovka:barvy používám gelové a prachovýma jen dokresluji detaily
5. 4. 2011 14:58
Manžel kouří fajku a za několik týdnů bude mít kulatiny. Haničko, dík za inspiraci. Barvy na potahovací hmotu používáš gelové nebo hedvábně prachové? Ale asi prachové viď, když je ředíš alkoholem. Tvůj podrobný recept a fotopostup si zaslouží ne jeden bod, ale aspoň 100. Napsat podrobný a srozumitelný recept znamená obětovat svůj čas a to se cení.
28. 3. 2011 23:54
krása+10
25. 3. 2011 21:42
Hančo,krásný srozumitelný postup +1
25. 3. 2011 19:05
tak to se cení...
25. 3. 2011 17:33
oxalka88:no přece strouhaný perník
25. 3. 2011 17:05
až se budu nudit tak zkusím a jen tak mimochodem Babičko Bvlnko z čeho je ten ,,tabák,,?
25. 3. 2011 16:43
bavln...čéče holka zlatá...nás ti asi líbala stejná múza už od včera jsem taky laškovala s nápadem, dát sem dort krok po kroku a nakouknu...práásk...bavlnka má asi tretry,byla rychlejší nežli já nu což, ale máš to pěkně udělaný a dorty zase jako víno
25. 3. 2011 15:27
To je snad psané přímo pro mě. Nikdy jsem se do nečeho takového nepustila, ale toto mě snad nakopne.Určitě zkusím. Vypadá to celkem jednoduše, ale už vidím, jak se v tom budu plácat celý den. Díky za nakopnutí...
25. 3. 2011 14:47
Hani, krásný postup na vytvoření dortu.Obdivuji, že sis dala práci s krásným fotopostupem i jeho popisem.
25. 3. 2011 14:45
finneta:Pokud se začátečníkům stane, že nevyrovnají na dortu všechny nerovnosti a ty jim na pomazaném dortu ztuhnou, tak pod slabší vrstvou potahovací hmoty jsou nerovnosti vidět Až budou mít dorty takříkajíc v ruce, sami příjdou na to, jak moc potahovku vyválet, jak moc podmazat krémem a ostatní vychytávky
25. 3. 2011 14:42
Smekám před každým, kdo dokáže pro ostatní napsat takto krásný a polopatický postup +2.bodík
25. 3. 2011 14:41
ten plát potahovací hmoty je vysoký 1,5 - 2 cm? to mi přijde hrozně moc. ale jinak jako návod je to bomba
25. 3. 2011 14:21
Hezkýýýýý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 3 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 3 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 19 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 2 minutami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 1 hodinou
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 3 hodinami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 13 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 13 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 13 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 13 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: malování na dort recepty na dorty s fotopostupem jak rozkrojit dort jak malovat na dort dort tretra recepty krok za krokem rozkrojení dortu malování na dorty krém na dort krok za krokem krém na dort krok za krokem jak malovat na dorty čím pokapat dort čím malovat na dort dort s alkoholem dorty pro muže s fotopostupem dort fajfka barvy na dort marcipánové kytičky na dort z proužků postup jak rozkrojit korpus na dort dorty s fotopostupem
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, olej, voda, kakao, cukr moučkový, mléko sušené, sirup glukózový, tresť mandlová sladká, voda, krém, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko plnotučné, máslo, tuk ztužený, kakao, marmeláda, rum
Dort krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwPJ
16 názorů