Dort krok za krokem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 35 487 kJ / 8 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,02 g |
Tuky | 306,36 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,71 g |
Sacharidy | 1 259,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rady
*pláty korpusu můžeme pokapat rumem
* krém si může každý udělat podle své chuti - více máslový, nebo více pudinkový
*ztužený pokrmový tuk není v krému cítit, krém je tužží a lépe se s ním zdobí - lépe drží tvar
*potahovací hmotu nesmíte vyválet moc na tenko, protože by se trhala
*pokud malujete dort barvami, nemusíte mít strach z alkoholu - vyprchá a není na potahové hmotě cítit
*na ředění barev se mi nejlépe osvědčila slivovice a vodka
Další případné dotazy směřujte do soukromých zpráv.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 9. 2011 16:05
Hanka, veľmi pekne napísaný postup a fotky sú tiež krásne. U nás nefajčí nikto, ale takúto fajku by si dal určite každý
5. 4. 2011 15:11
Sodovka:barvy používám gelové a prachovýma jen dokresluji detaily
5. 4. 2011 14:58
Manžel kouří fajku a za několik týdnů bude mít kulatiny. Haničko, dík za inspiraci. Barvy na potahovací hmotu používáš gelové nebo hedvábně prachové? Ale asi prachové viď, když je ředíš alkoholem. Tvůj podrobný recept a fotopostup si zaslouží ne jeden bod, ale aspoň 100. Napsat podrobný a srozumitelný recept znamená obětovat svůj čas a to se cení.
28. 3. 2011 23:54
krása+10
25. 3. 2011 21:42
Hančo,krásný srozumitelný postup +1
25. 3. 2011 19:05
tak to se cení...
25. 3. 2011 17:33
oxalka88:no přece strouhaný perník
25. 3. 2011 17:05
až se budu nudit tak zkusím a jen tak mimochodem Babičko Bvlnko z čeho je ten ,,tabák,,?
25. 3. 2011 16:43
bavln...čéče holka zlatá...nás ti asi líbala stejná múza už od včera jsem taky laškovala s nápadem, dát sem dort krok po kroku a nakouknu...práásk...bavlnka má asi tretry,byla rychlejší nežli já nu což, ale máš to pěkně udělaný a dorty zase jako víno
25. 3. 2011 15:27
To je snad psané přímo pro mě. Nikdy jsem se do nečeho takového nepustila, ale toto mě snad nakopne.Určitě zkusím. Vypadá to celkem jednoduše, ale už vidím, jak se v tom budu plácat celý den. Díky za nakopnutí...
25. 3. 2011 14:47
Hani, krásný postup na vytvoření dortu.Obdivuji, že sis dala práci s krásným fotopostupem i jeho popisem.
25. 3. 2011 14:45
finneta:Pokud se začátečníkům stane, že nevyrovnají na dortu všechny nerovnosti a ty jim na pomazaném dortu ztuhnou, tak pod slabší vrstvou potahovací hmoty jsou nerovnosti vidět Až budou mít dorty takříkajíc v ruce, sami příjdou na to, jak moc potahovku vyválet, jak moc podmazat krémem a ostatní vychytávky
25. 3. 2011 14:42
Smekám před každým, kdo dokáže pro ostatní napsat takto krásný a polopatický postup +2.bodík
25. 3. 2011 14:41
ten plát potahovací hmoty je vysoký 1,5 - 2 cm? to mi přijde hrozně moc. ale jinak jako návod je to bomba
25. 3. 2011 14:21
Hezkýýýýý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 8 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dorty k narození miminka: Inspirujte se moučníky pro novopečenou maminku
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: malování na dort recepty na dorty s fotopostupem jak rozkrojit dort jak malovat na dort dort tretra recepty krok za krokem rozkrojení dortu malování na dorty krém na dort krok za krokem krém na dort krok za krokem jak malovat na dorty čím pokapat dort čím malovat na dort dort s alkoholem dorty pro muže s fotopostupem dort fajfka barvy na dort marcipánové kytičky na dort z proužků postup jak rozkrojit korpus na dort dorty s fotopostupem
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, olej, voda, kakao, cukr moučkový, mléko sušené, sirup glukózový, tresť mandlová sladká, voda, krém, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko plnotučné, máslo, tuk ztužený, kakao, marmeláda, rum
Dort krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwPJ
16 názorů