Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,68 g |
Tuky | 270,14 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,29 g |
Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. : Vertuta je moldavský vyťahovaný piroh s bryndzovou, mäsovou alebo cibuľovou plnkou. Moldavci ale robia aj vertuty plnené strúhanými jablkami zahustenými strúhankou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2010 16:13
+1 vypadá báječně, to musím vyzkoušet
31. 7. 2010 11:58
Terezko
31. 7. 2010 06:54
Dievčatá, olej ide do cesta, cesto je podobné ako rezancové, až na ten olej, je dosť mastné. Pre uľahčenie práce sa dá cesto vyvaľkať a až potom vyťahovať. Alebo kľudne len vyvaľkať, hoci správne sa má vyťahovať. Magdalenka, ako hrubo, malo by to byť hrubé asi 3 mm, ale to záleží a od toho, ako máte radi. Kto má rád viac cesta, nechá ho hrubšie.
30. 7. 2010 23:02
Zaujímavý receptík - aj ja mám dotaz, 100 ml oleja dám celé do cesta alebo z toho sa aj potiera, na ako tenko to vytiahnuť? Vďaka!
30. 7. 2010 22:26
Tejajo, to je tedy paráda. Jen nevím to těsto, připadá mi to jak nudlové, nebo se mýlím? Ráda bych to zkusila, tak pro představu...bych chtěla vědět, jakou má to těsto konzistenci.. Díky za info
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 28 minutami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 5 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 5 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bryndzova plnka moldavske plnene placky bramborové pirohy s jablkami mäsová plnka kynuté pirohy
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej, voda, sůl, vejce, brynza, máslo, maso mleté, cibule, máslo, pepř, sůl, kopr, cibule, máslo, sůl, pepř
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
5 názorů