Hovězí závitky se zelím
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 549 kJ / 1 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 156,50 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 132 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 23,85 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 08:05
21. 11. 2011 21:08
Moc hezky připravené závitky+11Také máme rádi maso naplněné dobrým zelíčkem
21. 11. 2011 20:38
21. 11. 2011 17:20
Někde v nějakém odborném časopisu jsem četla, že pravý španělský ptáček byl plněný zelím. V Čechách se dělá plněný, tak jak ho známe (slanina, okurek, vejce) a mylně se nazývá „Španělský ptáček“. Článek nemůžu najít, abych citovala doslovně.
Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.
Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.
21. 11. 2011 16:26
Dávám bodíka, mám ráda záhorácký závitek /z vepřového / , mívali jsem ho v práci, když jsme kupovali na obědy mražená jídla a byl můj neoblíbenější spolu s vynikajícím španělským ptáčkem a roštěnou. Chutnal skvěle s bramborovým knedlíkem, já ráda i rýži. Velice se mi líbí nápad se zelím přímo do omáčky Určitě vyzkouším.
21. 11. 2011 14:04
Jinak sešit s recepty a žákovským perem mám taky, jen to nějak vybledlo (né věkem, určitě nekvalitním inkoustem )
Ale fakt je zajímavý, že inkoustové recepty, který mám po babce, tchýňce a mamce je daleko zřetelnější než ten můj....
21. 11. 2011 13:54
cathleen:Já jsem v něm měla založeny vystříhlé recepty a teď se mi celý rozpadá
21. 11. 2011 13:32
Bahula: já odevšad...syn, když byl malý, tomuhle sešitu říkal "baštová knížka" (je tlustý jako kniha - ten sešit myslím ).
21. 11. 2011 13:26
cathleen:Taky mám takový sešit, ráda a dlouho jsem psala plnicím perem ještě na gymplu, všichni psali propiskou a já stále doplňovala ingoust Sešit mám ochytaný, mám v něm hlavně recepty po babičce na pečení
21. 11. 2011 13:19
Bahula: určitě vyzkouším! Nevím, odkud "datle" mám, mám je napsané ve svém sešitě už hromadu let, ještě plnícím perem
21. 11. 2011 13:12
cathleen: Zkus s knedlíkem a zelím do šťávy je to výborné Mamka tento recept asi před 40 lety donesla z práce. Nějaký kuchař to uvařil v závodní jídelně a recept patřil, k nejoblíbenějším jídlům. U nás se ujal, nejdříve ho vařila mamka a teď já
21. 11. 2011 12:31
říkala jsem si, že je mi to povědomé...http://www.toprecepty.cz/recept/3287-ruske-datle/ - ty máš navíc zelí i ve šťávě.
20. 11. 2011 20:17
JOOO taky dělám z libovějšího bůčku mňam
20. 11. 2011 17:57
Pěkný recept, no fakt bych si pochutnala
20. 11. 2011 17:50
rebeka:Zelí dusím nejdříve s masem, pak maso vyndám a šťávu dodělám. Recept se v rodině ujal a vaříme asi už 40 let. Někdy dělám i z vepřové kýty, nebo dávám zelí ve sladkokyselém nálevu, ale nejlepší varianta je jak jsem uvedla. Výborné jsou na druhý den, ale to málokdy zbudou.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 46 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 1 hodinou
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 2 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 3 hodinami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 3 hodinami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí závitky se zelim hovězí závitek se zelím hovězí se zelím hovězí závitky plněné zelím hovězí záhorácký závitek španělský ptáček se zelím hovězí závitky ptáčky se zelím ptáček plněný zelím hovězí závitek plněný zelím ptáček se zelím ptáčky plněné zelím hovezí pečeně se zelím hovězí maso se zelím hovězí plněné zelím záhorácký závitek z hovězího masa závitky z hovězího masa hovězí zavitek hovězí závitky se zelím a slaninou hovězí ptáčky se zelím
Suroviny: hovězí zadní, slanina anglická, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín drcený, česnek, cibule, sádlo, mouka hladká, vývar hovězí
Hovězí závitky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJDV
21 názorů