Zavařování ořechů v mikrovlnce
Sklízíte úrodu vlašáků a nevíte, jak je nejlépe uskladnit? Nemusíte je dávat do mrazáku, zkuste je zavařit, například v mikrovlnné troubě. Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2014 11:29
casino:Blbku,přeci aby chytlo víčko,podtlak změnou teploty ti nic neříká?Vrať školné...
10. 11. 2014 17:10
Maria: Při sterilování zeleniny se čas - většinou 20 minut počítá až od bodu varu. Tady je to jinak, za l,5 minuty by se sklenice ani neohřály.
9. 11. 2014 16:26
paní Helo, odkaz co jste sem dala co se týče zeleniny to samé paltí i o vlašských ořechác, není mi jasné, že když dám do mikrovlnky 4 sklenice bych to musela nasobit 4, čili 6 min. když přeci sterelizují nějakou zeleninu, tak si do hrnce dám kolik se mi tam vejde a nemusím nic násobit, letos jsem dostala ořechy a chci je nějak uchovat, nerada bych to pokazila, děkují za odpověď
22. 9. 2014 13:29
"...zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min."
Proč
Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil
Proč
Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil
18. 12. 2013 22:15
muti: Vlnit na plný výkon znamená nastavit maximální počet wattů. Nastavení výkonu na mikrovnce znamená totéž, jako když na sporáku nastavíš 1 pomalé ohřívání až 6 což je rychlý var. Pro zavařování je nutné rychlý ohřev a né pomalé vysušování.
18. 12. 2013 21:01
Co znamená "vlnit na plný výkon"? Jak dalece ovlivní zavařování ořechů různé výkony (700, 750, 800, 850, 900). Děkuji
13. 11. 2013 16:28
Alena: Nějak nerozumím těm obavám. V tomto případě se dává víčko až po vyjmutí sklenice z mikrovnky. Ale samozřejmě jde zavařit i s víčkem - přečtěte si k tomu diskuzi http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-.../
13. 11. 2013 14:30
díky za radu,vyzkouším slyšela jsem i o bramborách s mlíkem a máslem taky musím zkusit,trochu se bojím co udělá víčko s mikrovkou
19. 10. 2013 10:27
Právě jsem je vyděla z mikrovlnky orosení mizí určitě se povedli.:
8. 9. 2013 12:06
Je známo že ořech je přírodní konzerva, tak že neloupu, nezavařuji a nechávám ve skořápkách v prodyšném pytlíku na vzduchu , temnu a chladu. Do mikrovlnky by mně nikdy nenapadlo je to nezdravé pro vše, používám minimálně.
24. 3. 2013 17:40
zizala:
taky bych je vyhodila, jak jsou jednou plesnive, tak je jed neco takoveho jist. hezky si kazis zdravi, to je tak dobre na rakovinu
taky bych je vyhodila, jak jsou jednou plesnive, tak je jed neco takoveho jist. hezky si kazis zdravi, to je tak dobre na rakovinu
22. 9. 2011 15:01
Chtěla bych sterilovat sušené švestky v mikrovlnce, protože když nejsou dobře usušené tak plesniví, poradí mi někdo? Děkuji
26. 9. 2010 20:10
Já uchovavam vyloupané ,usušené ořechy v 5ti litrové láhvi,kterou přiklopím plochým Vacsy víčkem a zavaxuji.Jen je potom dám do chladua ne na světlo.Mám je ve špajzu.Vydržely mi takto 2 roky a nebyly žluklé.Vždy odeberu,kolik potřebuji a znova zavaxuji.
2. 7. 2010 20:34
Hello, děkuju za odpověď. Tento Tvůj "recept" jsem dostala e-mailem. Až později po vyzkoušení jsem si všimla webové stránky a vyhledala recept v originálu. Je stejný, samozřejmě bez diskuse. Už to cítit není, zatím to nechám zavřené a uvidím, až to jednoho dne otevřu. Pro příště vím, do jak velké sklenice zavařovat.
26. 6. 2010 14:32
Veroniko, doplnila jsem do receptu, že uvedený čas se týká sklenic 0,5 až 0,7 l. Pokud jsi použila skleničku od dětské přesnídávky, muselo se to spálit. Nejlepší bude, když jí otevřeš, ochutnáš a ořechy buď použiješ, nebo vyhodíš.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 3 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 40 minutami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 41 minutami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 1 hodinou
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 2 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uskladnit jádra vlašských ořechů metodou "nasucho"? Šup s nimi do sklenic nebo je naložte do medu
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Jak uchovat a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití
Další recepty
Tématické fráze: zavařování ořechů zavařování ořechů v mikrovlnce jak uchovat vlašské ořechy zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce zavařování ořechů v mikrovlnné troubě vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce jak zavařit vlašské ořechy uchování vlašských ořechů jak uchovat vyloupané vlašské ořechy jak zavařit ořechy ořechy v mikrovlnce zavařování vlašských ořechů zavařujeme ořechy v mikrovlnce jak zavařit ořechy v mikrovlnce vlašské ořechy v mikrovlnce vlasske orechy zavarovani uchovávání ořechů zavařujeme ořechy jak uchovat orechy
Suroviny: ořechy vlašské
Zavařování ořechů v mikrovlnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrQR
47 názorů