Vepřové maso na česneku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,94 g |
Tuky | 0,85 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2021 09:55
Dá se použít i maso z divočáka. Jednoduchý recept. Použila jsem jako přílohu pohanku. Díky. K tomu mám hlávkový salát.
26. 5. 2021 10:24
Moc nam chutnalo. Varim i z hoveziho masa :)
4. 3. 2020 13:55
JiRtiMCZ: ma zmysel reagovat na 9 rokov staru diskusiu?
4. 3. 2020 13:28
A jejej, tady se nekomu slaplo na kuri ocko coz :) Rada se tu nebere a jeste hura na dotycneho. Vazeni, proc? Vse co zde dotycny napsal o cesneku, maslu, mouce a vubec postupu je naprosto v poradku. Spagetku bych si za zenu rozhodne nevybral ( promin ) Co dokaze stred cecneku vi kazde "male dite" a kazdy, kdo jen trochu vari, nebo se o to snazi. Co dela a hlavne vydrzi maslo po tepelne strance jakbysmet. Prestante se hadat, nechte si sem/tam poradit, prestante do sebe rypat a vsem dobrou chut, pokud zrovna obedvate
12. 12. 2011 12:36
Pokud jsi takový odborník na střed česneků a teplotu zahřívání másel, proč lezeš na recepty? Moc mě to pobavilo! Good luck!
7. 8. 2011 17:31
chocolate: v másle vznikají, od teploty 110 stupňů, dost škodlivé látky, prostě platí pravidlo, máslo by nemělo být zahříváno nad teplotu varu, to že se k máslu přidá olej, způsobí, že se posune hranice jen pro připalování, ale teplota je tak vysoká, že se tovří jedy a karcinogeny, pokud něčemu nerozumíte, nedělejte ze sebe husu a ještě se smajlíkama !!!
6. 8. 2011 10:58
spagetka: clovek neporozumi vecem kdyz si je nekde najde na netu, u kazdeho cesneku se ma vyndavat jadro, tz. stred...
3. 8. 2011 13:27
špatný recept: co je jádro u česneku?
Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící
Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící
3. 8. 2011 13:14
špatný recept:tak jsi nám to vysvětlil,ty jsi z oboru???Kuchař???
3. 8. 2011 12:58
chocolate: máslo se dává pro zjemnění a jakoukoliv tepelnou úpravou tuto funkci ztrácí, hořkne u česneku jen jádro, to se musí vždy vyndat, potom česnek nikdy nezhořkne a pokrm bude mít váýraznější aroma
30. 7. 2011 14:56
Jakékoli maso na česneku máme moc rádi a tady v tom receptu nevidím nic špatně. Jinak já většinou rozvoním česnek hned na začátku, ale pak ještě podle chuti na konci ještě přidám třeba stroužek. Jen jsem pozapomněla na tu kombinaci másla+oleje, takže díky za osvěžení paměti
30. 7. 2011 14:44
špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Máslo se přepalovat nebude, protože do něj autorka správně přidala lžíci oleje a pokud přidáš česnek na začátku tak má tendenci zhořknout.
30. 7. 2011 14:39
máslo nelze přidávat na začátku na smažení cibule, za prvé se připaluje, za druhé tím, že není tepelně stálé ztrácí svou zjemňovací funkci pokud se nedává úplně na závěr do hotového jídla, dále česnek je ideálí přidávat na začátku do cibulky a restovat, pustí tak více aromatických látek, tak jak je to popsané je to jen v případě, že chcete jen lehce "ovovněné" jídlo, další hloupost je odpořování šťávy, pokud nechcete moc omáčky tek nevařte maso ve velkém množství vody a potom není nic potřeba odpařovat, na začátku se k restování cibulky přidá ještě mouka a není ji potřeba přidávat na závěr, pokud chceme hodně omáčky a husté vaříme v menším množství vody (úspora neergie) a vodu na závěr přidáme potom zahuš'tujeme
23. 2. 2011 23:56
No, zdá se mi to jednoduché a určitě dobré. Náhodné recepty jsou super
18. 1. 2011 14:40
Jednoduchy a rychly recept s ingrediencemi, ktere ma kazdy doma po ruce. Vysledek byl velmi pozitivni a moc nam chutnalo. Davam ti bodika a pridavam fotku.4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 41 minutami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 51 minutami
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 54 minutami
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 1 hodinou
Kefírový koláč
jubull uvařil před 2 hodinami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové na česneku veprove kostky na cesneku vepřové na česneku recept veprove na cesneku omacka vepřový na česneku vepřova kyta na česneku vepřové maso pečené na česneku pečené vepřové maso na česneku pečené vepřové na česneku pečené maso na česneku vepřová na česneku vepřové plátky na česneku vepřového maso na česneku na česneku recepty vepřové na česneku vepřové maso recepty vepřové na pepři vepřové kostky na pepři recept veprove na cesneku pečená vepřová kýta na česneku
Suroviny: kýta vepřová, cibule, máslo, olej, česnek, mouka hladká, masox, pepř, sůl
Vepřové maso na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR6
17 názorů