Pravé valašské frgály
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem. Máme pro vás osvědčený poctivý recept jako od babičky, tak se vrhněte na pečení.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 18 827 kJ / 4 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,83 g |
Tuky | 151,36 g |
Vláknina | 22,84 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 759 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 624,17 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2024 16:21
13. 10. 2023 11:04
Moje zkušenosti - byla jsem na kurzu pečení frgálů ve Velkých Karlovicích. Těsto jsme pod vedením lektorky dělali s olejem. Domů jsme dostali brožuru, kde byl recept na frgály s Herou. Zajímavé, že? Takže kdo ví, jaký tuk je ve skutečnosti v těch pravých frgálech.
Peču především s máslem. Před týdnem jsem zkusila Heru do frgálů /máslo došlo/. Byla jsem mile překvapena- takové vláčné a kypré těsto jsem z másla nikdy neměla a to dělám stále stejný recept.
Jednu bábovku dělám zásadně z Hery, je lepší než z másla.
Nikdy nezatracuji nic, co předem nevyzkouším. Pravda Hera není máslo - ale víme s jistotou, že to máslo je kvalitní máslo a nebylo 3 roky někde v mrazáku v potravinových rezervách?
28. 4. 2017 15:20
9. 4. 2017 17:50
No, frgál není Sacher, že
Milan:
K té hruškové náplni...
Nejedná se o povidla jako taková, ale o původně usušené hrušky (kvůli uskladnění), které se posléze (před pečením koláčů) rozvařily (odtud i název "hrušková voda")
9. 4. 2017 17:29
9. 4. 2017 17:00
27. 2. 2016 18:25
27. 2. 2016 17:44
10. 1. 2016 17:57
22. 10. 2015 11:02
Tak co, jak to dopadlo?
No, asi nedopadlo..., když jste jako hrob.
"mléko na rozředění, kdyby povidla byla příliš hustá"
Mlíííko?
No, vlastně proč neééé, že?
Ale i do těchto "pravých" frgálů dát raději rum! ...a ani nemusí být pravý
9. 10. 2015 17:34
8. 10. 2015 16:29
4. 10. 2015 15:40
22. 8. 2014 13:01
9. 7. 2014 22:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 6 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 7 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 16 minutami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 22 minutami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 1 hodinou
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 1 hodinou
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 2 hodinami
American pancakes
mibrix uvařila před 2 hodinami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 2 hodinami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 3 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 3 hodinami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál se zrodil z omylu. Víte, že tradiční koláč se peče třeba i s kedlubnovou náplní?
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Valašské frgále podle Petry z MasterChefa: Recept na koláče, které rozplakaly i drsného porotce Radka Kašpárka
Další recepty
Tématické fráze: frgály recepty moravské frgále valasske frgaly recept na moravske frgale valašské frgály recept recepty valasske frgale těsto na frgale valašské frgále moravský frgál frgaly recept frgale moravské frgály frgale recept recept moravsky frgal recept na valašské frgály frgaly recept na frgály frgal recept moravsky frgal recept recept na frgale
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr, žloutek, mléko, sůl, droždí, tvaroh měkký, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, povidla švestková, cukr, povidla švestková, mouka, máslo, cukr, máslo, rum, vejce
Pravé valašské frgály
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZx1
35 názorů