Kiwi pohár
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že to je moc jednoduché, každý to zná, ale kiwi pohár tu ještě není.
Přelití horkou vodou zabrání zhořknutí smetany, což se u ne zcela vyzrálých plodů v kombinaci s mléčnými výrobky občas stává.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2018 14:48
12. 3. 2012 10:53
zizala: něco velice podobného už jsem dělala dvakrát, vždy pouze podle fantazie.....no, zase jsem jednou vymyslela už vymyšlené
Jana: Vy jste z Recepty.cz Na ty opravdu vzpomínám VELICE nerada - "vypůjčili" jste si tam bez mého svolení už pár mých opravdu originálních (vymyšlených, odvážených a odzkoušených) receptů pro domácí pekárnu bez uvedení zdroje
Jana: Vy jste z Recepty.cz Na ty opravdu vzpomínám VELICE nerada - "vypůjčili" jste si tam bez mého svolení už pár mých opravdu originálních (vymyšlených, odvážených a odzkoušených) receptů pro domácí pekárnu bez uvedení zdroje
12. 3. 2012 00:08
Báječně vypadá pohárek
11. 3. 2012 22:01
zizala: Máš naprostou pravdu že kiwi a čerstvý ananas s mléčnými výrobky(smetana atd.) hořknou.Vím to z vlastní zkušenosti.
11. 3. 2012 21:21
rebeka: Děkuju
11. 3. 2012 21:17
Vlastík: O želatině jsem nikdy neslyšela, ale netvrdím, že to není možné. Několikrát mi zhořkly kiwi řezy. Tak jsem se trochu pídila. Podle wikipedie obsahuje čerstvé kivi a ananas množství enzymů, které někdy špatně reagují s mléčnými výrobky a dezert hořkne. Vyšla jsem z toho, že kompotovaný ananas nezhořkne nikdy, zkusila jsem jednou přelít ten čerstvý vroucí vodou a pomohlo to. Nikomu své rady nevnucuju, pokud jsem si všimla, jen nabízím. Kdo chce, vezme, kdo ne, jde dál. To je celé
11. 3. 2012 21:10
Petruška: Klidně dělejte recept podle originálu, nikdo Vás přece nenutí dělat takhle, jen jsem nabídla jinou alternativu
11. 3. 2012 20:43
Nezralé plody se jíst nemají!! Kiwi ve smetaně nehořkne, jedině s nekvalitní želatinou v krému.
11. 3. 2012 20:25
Petruška: ale autorka v poznámce zmiňuje, proč přelívá kiwi vřelou vodou... nechápu, o co jde
vždyť vás nikdo nenutí dělat to...
vždyť vás nikdo nenutí dělat to...
11. 3. 2012 20:15
Nejsem Alena, ale ona má pravdu, horká voda zničí vitamíny ihned. Je to úplný nesmysl přelívat, protože kiwi se dá rozkrájet nadrobno i tvrdé. Ten originál je mnohem lepší, to se nezlobte, to jste tedy spíše zabila Takhle je to jen kaloricky bohaté a bez živin.
11. 3. 2012 20:09
Alena: Přelila jsem je v plastovém cedníku, takže voda hned odtekla, důvod najdete v poznámce. Chemický rozbor jsem nedělala, ale myslím že ten, kdo jí ovoce a zeleniny dost, nemusí mít obavy z avitaminózy kvůli jednomu poháru
11. 3. 2012 19:54
A probůh proč přelévat vodou kiwi, vždyť přijde o veškeré vitamíny???
11. 3. 2012 19:31
srettka:
11. 3. 2012 18:59
Dala bych si10
11. 3. 2012 18:37
Můj ty tondo koulenatej bych to spíš pojmenovala kiwi kýbl..vypadá to jako velké rodinné balení ale dobře to vypadá sem s tím kýblem strestám ho, jak topkozákon káže
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 9 minutami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 30 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 42 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 45 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 4 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené domácí recepty z kiwi. Můžete si připravit smoothie, poháry, zmrzliny, řezy, rolády i marmelády
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: dezert s kiwi kiwi dezert kiwi recepty dezert z kiwi zdravé recepty z kiwi recepty zralé kiwi kivi pohár dezert z kivi plastové pohárky na dezerty plastový pohár na tiramisu proč ananas hořkne plastové pohárky na tiramisu proč je kiwi tvrdé pohár kivi proč kiwi v mléčném výrobku hořkne kiwi recept dezerty s kivi kiwi desert co delat s kiwi mascarpone s kivim
Suroviny: kiwi, smetana zakysaná, sušenky čokoládové, cukr moučkový
Kiwi pohár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o7P3
21 názorů