Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2014 13:50
13. 10. 2013 11:49
11. 10. 2013 19:13
10. 10. 2013 11:38
10. 10. 2013 11:20
10. 10. 2013 10:59
9. 3. 2013 21:07
9. 3. 2013 17:44
31. 1. 2013 22:46
15. 7. 2012 19:28
+přidat fazole
Ivusa:
11. 4. 2012 16:45
28. 3. 2012 21:32
Add zahušťování čehokoliv jíškou (moukou) hm, hm, jsem prehistorická, celej život učená na hrachovce s párkem, jen tak, ale pak jsem ji jedla jednak zahuštěnou zásmažkou a k tomu navíc s vařeným bramborem...joj, co všechno dobrého se dá naučit, byť je jeden jednou nohou v hrobě a každý večer trénuje skok do rakve!
28. 3. 2012 20:38
Já aplemu děkuji za komentář, smály jsme se, až nás břicha bolela...
Já myslím, že ten výraz "příšerný čuně" vstoupí do slovníku naší rodiny...
28. 3. 2012 15:20
28. 3. 2012 14:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 16 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 22 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Petaja uvařila před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 9 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 10 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
Fitulka uvařil před 10 hodinami
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
malirka1 uvařil před 10 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
sweeddy uvařila před 11 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
sommde uvařil před 12 hodinami
Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Jan Nemec uvařil před 12 hodinami
Levná a rychlá bublanina
mischelinka uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů