Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2016 12:34
7. 1. 2016 12:34
7. 1. 2016 12:24
7. 1. 2016 12:23
7. 1. 2016 12:00
7. 1. 2016 11:49
6. 1. 2016 22:48
při té návštěvnoati.O patro výš byla vinárna restaurace a snad ještě v suterénu vinárna Gruzie, to už si nepamatuju
6. 1. 2016 17:50
6. 1. 2016 17:37
6. 1. 2016 11:26
19. 12. 2015 16:34
19. 4. 2015 11:39
2. 8. 2014 15:16
31. 7. 2014 10:20
15. 3. 2014 14:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 4 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 6 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 7 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 7 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 8 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 8 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 9 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Reportáž: Občerstvení před fotbalem? Slavia dnes skóruje. Dali jsme si sekanou za 140 Kč, skvělý byl i červenobílý donut
Jak uvařit dobrý boršč a co do něho patří? Nesmí chybět červená řepa. Máme pro vás výborný recept a názorné video
12 nejlepších jídel pro odlehčení jídelníčku: Najezte se a zhubněte!
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů