Albertovy jidáše
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou svačinou nebo pozorností pro koledníky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
20 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 15 992 kJ / 3 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,39 g |
Tuky | 186,64 g |
Vláknina | 18,66 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 662 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 436,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Z časopisu Albert 2011.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2017 17:46
máte to nějaké popletené..........
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 11 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 15 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 3 minutami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 4 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: časopis albert duben jidaše se smetanou proč se pekly jidáše albert recepty kdy se pecou jidase velikonoční jidáše albert recepty z časopisu albert jidáše se smetany jidase nekynute jidáš jidáše smetana jidáše ze smetany jidase bez kynuti nekynuté jidáše proč se pečou jidáše recepty albert casopis albert jidáše bez kvasku časopis albert medový jidáše jidas ze smetanou
Suroviny: cukr krupice, mouka hladká, smetana, droždí, žloutek, vejce, máslo, kůra citronová, cukr vanilkový, sůl, cukr moučkový
Albertovy jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kmpl
1 názor