Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 310 kJ / 1 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,74 g |
Tuky | 75,96 g |
Vláknina | 18,57 g |
Cholesterol | 734 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 80,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poprvé jsem celá zvědavá vařila v novém PH, tak jsem si vybrala takový recept a byla jsem nadšená, spokojená a móc jsme si pochutnali tak, že jsme si přidali obá! Příloha byly kolínka a knedlíky-kdo co chtěl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2012 18:22
Bibinka: asi to na mleté stačilo, ale až budeš pomalit maso, musíš delší dobu, jak píše chocolate.
22. 8. 2012 18:17
Bibinka:Bibi, na low se pomalí min 6 hod pokud děláš kuřecí kousky bez kosti, 8-10 hod pokud děláš vepřové či hovězí nebo vývar.Na high je doba pomalení cca 4 hodinky.
Ale ani já si toho nevšimla v rcp.
Ale ani já si toho nevšimla v rcp.
22. 8. 2012 18:14
maris: Maris, to není překlep, tak jsem to dělala-na LOW je to ještě levnější a čas jsem si nastavila já sama, po 4 hodinách vzhledem k mletému masu jsem PH ukončila a nemělo to chybu. Bylo to poprvé o jsem ho použila, tak musím vychytávat a vařit taky na noc.....
22. 8. 2012 17:58
yanull:no vidíš, tak příště zkusím polohruboua vše najednou jsem dala proto, protože kámoš makal v noci
22. 8. 2012 17:54
maris: mňa to isté napadlo, že ide o "preklep", zámenu high a low...
22. 8. 2012 17:31
Bibinka: Bibi, jsem trochu zmatená - já na LOW pomalím 8-10 hodin / většinou přes noc /a 3-4 hodiny je to na HIGH. Ale mám jiný PH, tak to bude asi tím.
22. 8. 2012 16:52
yanull:Jani, přesně tak to dělávala moje jihočeská babička u běžného zahušťování, namočila si polohrubou mouku, i jíšku dělávala z polohrubé.
Na Moravě jsem to nikdy neviděla, naopak se mi všichni diví.
Na Moravě jsem to nikdy neviděla, naopak se mi všichni diví.
22. 8. 2012 16:48
Severinka:Sevi, já dávám mouku až později, ale hned jak nakrmím PH, tak si ji namočím v misce. PH pomalí, mouka bobtná, osvědčila se mi velmi polohrubá výběrová, výsledek je výborný, nikdy žádné hrudky a zahuštěno dokonale, tak jak má být, v polohrubé obaluji i žampiony, cukety, ryby, maso, přijde mi, že to jde lépe než s hladkou a nenaplácá se té mouky na to tolik
22. 8. 2012 16:40
Severinka:jj, to jsem taky četla a ta kuchařka tam taky byla, ale byla jsem zvědavá jak to funguje, když se to otevře při vaření
Otíku, proto jsem udělala po dvou koulích, 2 cuket a 2 paprik. Můj manžel ty obaly také nemusí, tak má koule.....
Otíku, proto jsem udělala po dvou koulích, 2 cuket a 2 paprik. Můj manžel ty obaly také nemusí, tak má koule.....
22. 8. 2012 16:27
Mňam. Já dávám přednost masu v paprice a zbytek rodiny bez tedy jen masové koule. Mohl bych to 3 x do měsíce, ale do mletého masa dávám uvařenou rýži a někdy i v poměru 1:1. Tisíc lidí 1000 chutí
22. 8. 2012 16:22
No vidíš Bibi a už jsi taky chycená drápkem, tak jako všichni co máme pomaláčjá jsem k němu dostala i tištěnou kuchařku a tam jsem vyčetla, že když se dělá nějaká omajda, tak se přímo dá i mouka a po uvaření je to už tak akorát2-3 lžíce hl. mouky a 2 deci tekutiny
22. 8. 2012 16:14
Bibinka:A počkej až založíš na vývar, ten je z PH vůbec nejlepší.
22. 8. 2012 16:08
chocolate:jsem nadšená-to je úplně jiná a lepší chuť Já jsem ti ty 4 hodiny byla jak malý dítějak jsem se těšila na výsledek a ten předčil to, co jsem jen tušila
22. 8. 2012 16:01
Bibinka:kdybys jen tušila, kolikrát já doplňuji suroviny...
A co PH, spokojenost, viď?
A co PH, spokojenost, viď?
22. 8. 2012 15:59
chocolate: Chocolate, já ti musím poděkovat, že jsi to o tom bobkáči nasala, já na něj zapomnělatak je doplněn-byly 3 a jeden je dokonce na fotce na těstovinách
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 23 minutami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 1 hodinou
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 4 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 5 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Cukrové ozdoby na cukroví a perníčky: Poradíme, jak si je vyrobit doma
Další recepty
Tématické fráze: cuketová omáčka se smetanou masové koule v rajské rajská omáčka se smetanou co k rajské omáčce masové koule s ryži masové koule do rajské masové koule v omačce koule v rajské rajská omáčka z rajčatového džusu cuketové koule masové koule k rajské cukety a papriky ph papriky papriky v rajské koule do rajské rajská omáčka a masové koule rajská omáčka s plněnými paprikami plněné papriky v pomalém hrnci co k rajské recept rajská omáčka s plněníma paprikou
Suroviny: maso vepřové mleté, cuketa, lusk paprikový, cibule, česnek, sůl, bazalka čerstvá, pepř, vejce, pažitka, strouhanka, smetana, protlak rajčatový, džus rajský, cibule, česnek, koření hřebíček, skořice, tymián, pepř, bobkový list, mouka hladká, šťáva citronová, smetana ke šlehání
Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNMR
36 názorů