Novohradský vepřový plátek
Máme pro vás jeden z dalších receptů na oblíbenou klasiku. Novohradský vepřový plátek můžete připravit z kýty či z kotlety, nebo také z bůčku. Tradičně se podává s rýží, ale jako přílohu můžete vyzkoušet i těstoviny nebo brambory.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 633 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,11 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dá se použít i libovější bůček nebo plecko. To by se připravovalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě, a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Tento recept bývá častou klasikou v jídelnách a meníčkových restauracích. Na jednu porci se počítá 100 až 120 g masa. Já připravuji na hlubší pánvi, je to rychle hotové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2011 20:46
Přidávám fotku, ale není moc povedená, byla jsem ráda, že jsem to vůbec stihla vyfotit, přítel už mi to bral pod rukou ale mám i za něj poděkovat za recept, bylo to opravdu moc dobré a určitě jsme nedělali naposledy
Samozřejmě přidávám bodík
15. 2. 2011 00:58
13. 2. 2011 13:27
6. 9. 2010 21:20
6. 9. 2010 21:16
16. 8. 2010 19:04
9. 8. 2010 23:42
tento recept je famozní a nemá chybu
7. 8. 2010 21:31
25. 7. 2009 21:02
5. 7. 2009 14:22
16. 12. 2008 21:03
16. 12. 2008 20:05
16. 12. 2008 19:51
16. 12. 2008 19:50
16. 12. 2008 19:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 3 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 6 hodinami
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 4 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kuřecí po debrecínsku
Mish_Ellie uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Christine uvařila před 6 hodinami
Kuře "bábovka"
MilanJ uvařila před 7 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 8 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
janatka uvařila před 8 hodinami
Hospodský zelný salát
Dastynek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Jak skladovat cibuli, koupenou i z vlastní zahrady. Podle našeho návodu vám vydrží dlouho
Další recepty
Tématické fráze: vepřový plátek vepřové plátky recepty novohradské maso veprove platky novohradský řízek vepřový plátek recept novohradske platky recept veprove platky novohradská pečeně novohradské vepřové maso vepřove platky recept novohradska veprova kyta novohradská vepřová plec recept na vepřové plátky novohradská kýta vepřový plátek recepty veprove platky na prirodno recepty vepřové plátky vepřová kýta na prirodno vepřový plátek na přírodno
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, paprika sušená sladká, cibule, žampióny, lečo sterilované, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový
Novohradský vepřový plátek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31mR
31 názorů