Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2014 16:17
mona: Monička, česnek tam je a se smetanou je to vážně vynikající. Ona jedna smetana zase není tak moc, když máte guláše velkej hrnec ☺ jinak se všem omlouvám za tu samochvalu,mam se prostě ráda, vim ze vařím dobře a tak s tím prostě nemám problém no mockrát mě už zarazilo co všechno jsou lidi schopni uvařit a sníst, takže se sebou fakt nemám problém
21. 5. 2014 18:20
Dala bych tam cesnek misto smetany ;) Jinak skvelej recept
7. 5. 2014 09:26
... no nevím do bramborového gulaše šlehačka? Chuť urtčitě nepokazí, ale určitě je tam zbytečná a nepatří tam. Do smetanových omáček viz svíčková, rpsoím, ale jinak neee!!!
6. 3. 2014 16:59
Fakt skvělý guláš! Se smetanou vynikající!
2. 3. 2014 12:56
Chutná vám to více s tou smetanou nebo bez?? :)
31. 12. 2013 12:55
Buřt podle tohoto receptu se povedl. Rodina ho zbaštila. Oprvdu výborný
28. 11. 2013 13:06
dk:
Máte recht
Receptu nelze upřít, že je dobře napsaný, vč. vychytávky s restovanou uzeninou
Nicméně název: „(výborný a hustý)“ koresponduje s poznámkou: „co jsem tu našla za recepty (kromě jednoho), z toho mě jímala hrůza.„ Tak to bych si nedovolil napsat ani já!
A zda je VÝBORNÝ, to bych nechala na posouzení jiných a myslím, že by se nikdo s chválou nehamoval, jak už je tu zvykem
A že je HUSTÝ? S tím bych se moc nekasala… Z mouky a vody vám uvařím hustého co jen si budete přát
Máte recht
Receptu nelze upřít, že je dobře napsaný, vč. vychytávky s restovanou uzeninou
Nicméně název: „(výborný a hustý)“ koresponduje s poznámkou: „co jsem tu našla za recepty (kromě jednoho), z toho mě jímala hrůza.„ Tak to bych si nedovolil napsat ani já!
A zda je VÝBORNÝ, to bych nechala na posouzení jiných a myslím, že by se nikdo s chválou nehamoval, jak už je tu zvykem
A že je HUSTÝ? S tím bych se moc nekasala… Z mouky a vody vám uvařím hustého co jen si budete přát
28. 11. 2013 12:20
není nad to, se na závěr pořádně pochválit!
20. 8. 2013 12:23
Rozhodně bez smetany!!
5. 5. 2013 12:52
Majka8:no Mááááji, ty jsi zlatá moc děkuji, neměla jsem houby ani nepamatuju velkou radost jsi mi udělala, děkuji moc pošli je klidně dobírkou, at neplatíš za poštu a ještě jednou obrovské díky
3. 5. 2013 10:40
MoniqueLaMutti:Písni adresu a já ti pošlu sušený,mám jich hafo,něco jsem nasušila sama a něco dodal brácha(je hajný)takže kdybych měla všeho jako hub,tak jsem šťastný člověkMyslím to vážně,opravdu ti houby pošlu.
3. 5. 2013 09:13
Janek: no vidíš, takové zahuštění bramborama znám a nenapadlo mě to, příště si vzpomenu a houby miluju, bohužel ale letos žádné nemám, vloni jsem se do lesa nedostala, takže letos snad uděláme pořádnou zásobu dokonce jsem nedávno dostala velkou chuť na houbovou omáčku, šla jsem do alberta, mají tam v krabičce sušené hříbky......no ale 160kč za desetidekovou krabičku fakt nedám ..... to si raději počkám na houbovou sezonu
23. 4. 2013 22:03
JJ, hlavně, že toto není oranžová mastná voda
23. 4. 2013 21:52
Guláš se sušenýma houbama nemá chybu,nezůstal ani drobek a to jsem si chtěla vyšetřit na zítra k obědu
23. 4. 2013 20:43
janek53:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 2 minutami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 5 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 12 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 19 minutami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 22 minutami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 28 minutami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 29 minutami
Pastýřská pomazánka se smetanou
tara23 uvařila před 38 minutami
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Brambory jsou nedílnou součástí české kuchyně - jsou velmi variabilní
5 nejlepších večeří na chalupě: Čertovské špekáčky na leču nebo chalupářská omeleta chutnají božsky. Takhle snadno je připravíte
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů